torsdag den 26. maj 2016

Morgenstemning i baghaven


Tidligt i går morges var der en helt fortryllende stemning i baghaven, da solen kom op over de omkringliggende bakker og sendte sine stråler ned i haven.

Da jeg flyttede ind, var dette område nærmest vildtvoksende skov, men efter der blev fældet træer sidste sommer, og luget skvalderkål og brændenælder og lavet nye bede, så begynder det jo at ligne en have :-)
På akacie-øen begynder hosta, storkenæb, kærmindesøster mm. at fylde godt op, og der går heller ikke længe før de sibiriske iris begynder at blomstre.

Tænk, at for et år siden var øen med de tre gamle akacietræer helt overgroet af ukrudt. Som man bl.a. kan se i indlægget her, blev den tømt fuldstændig for planter og jorden blev gravet igennem for at få fjernet ukrudtsrødder, før de nye planter kom på plads.


Ukrudtet er jeg ikke helt sluppet af med, men jeg gør hvad jeg kan for at holde trit med det, og det er noget lettere at fjerne skvalderkål, der kun har en lille rodstump, frem for de massive måtter, jeg fjernede sidste år, så forhåbentlig bliver det lettere og lettere at holde ved lige.

Nu hvor en stor del af forårs-kræfterne er blevet lagt i køkkenhaven, kan jeg dog se, at bedene her trænger til at få lidt opmærksomhed igen, så jeg kommer nok til at bruge nogle timer her i baghaven de næste par dage - men det er jo heller ikke det værste sted, man kan opholde sig :-)


Ha' en rigtig dejlig dag!

15 kommentarer:

 1. Deilige bilder fra bakhagen:-) Det ser flott ut allerede nå, og du ryddet og plantet til i fjor. Luking står på programmet her også.
  Ha en fin dag.
  Eirin

  SvarSlet
 2. Det ser rigtig godt ud og en kæmpe forskel fra sidste år og til nu.
  Ja skvalderkål er ikke sådan lige at slippe af med ��
  En have bliver man aldrig færdig med.
  Der er altid nye tiltag.
  Ha' en god dag og tak for kigget.
  Hilsen Bente

  SvarSlet
 3. Det ser så mega godt ud efter så kort en tid, i har grønne fingre og et godt syn...træer giver dejlig stemning...så godt i ikke huggede dem alle ned...nu er det snart en hel eventyrhave..tillykke med det.

  SvarSlet
 4. Skønne billeder fra din have Signe, du er nået langt allerede.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 5. Det ser fantastisk dejligt ud. Vi er selv igang med nyt haveprojekt, og har allerede fældet nogle træer, mens vi skal have åbnet op i skovstykket andre steder, for at få lyset ind imellem træerne. Smukke billeder.

  SvarSlet
 6. Smukt, smukt lys mellem træerne. Ser dejligt og frodigt ud i din have :-)
  Hilsen Henrik Havehjerne

  SvarSlet
 7. Hvor fint at du stille og roligt ( eller rettere, temmelig hurtigt egentlig) får skåret en have ud af 'vildnisset'... Og stadig har den fine skovfornemmelse! Jeg vil også have en skovhave når jeg bliver stor!

  SvarSlet
 8. Hvilken vidunderlig morgenstemning du har fanget :-). Det er en skøn oase du har fået lavet (knoklet dig til er nok mere den rigtige term :-)) og det ser bare godt ud. Jeg glæder mig til at se mere til både oasen og køkkenhaven. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 9. Det er dejligt at se sin have forme sig og det ser virkelig dejligt ud i din:-)

  SvarSlet
 10. Fantastisk lys der i morgensolen, næsten som at være der selv :)
  Din akacieø ser dejlig ud, godt at I gjorde for-arbejdet grundigt.
  Det ligner bestemt en have allerede, men selvfølgelig er man aldrig færdig, det er jo det der driver én.
  Knus

  SvarSlet
 11. Dejlige billeder.
  Der er sket meget i din have siden du overtog den :-)

  SvarSlet
 12. Det er helt fantastisk hvor mye du har fått til på kort tid, hagen mellom trære e er fortryllende! Ha en fin helg! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
 13. Hold da op hvor er det blevet smuk og eventyrligt. Tillykke med det. Nyd det!

  SvarSlet
 14. Hej Signe. Det ser vel nok godt ud. Sikken et lys du har fanget på billederne, det er bare flot. Jeg synes din baghave er rigtig vellykket. Jeg kan godt huske, da du fældede alle de træer og hvor blev det forandret. Det var nok al sliddet værd.

  SvarSlet
 15. Du tager som altid nogle stemningsfulde billeder, som man bare må nyde:-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...