mandag den 9. maj 2016

Min solgule engblomme


Der var engang, hvor jeg ikke var så vild med gule blomster - eller det bildte jeg mig i hvert fald ind. Men gang på gang skete der alligevel det forunderlige, at jeg faldt for en eller anden yndig gul blomst og bare måtte have sådan en med mig hjem til min have. I starten betragtede jeg det som undtagelsen, der bekræfter reglen, men efterhånden som der kom flere og flere undtagelser, måtte jeg jo erkende, at jeg faktisk er ret glad for gule blomster - specielt de varme solgule som denne fine engblomme, der lige nu blomstrer ved mit lille have-bassin.

Jeg har også en anden engblomme, der er helt sart lysegul, men den er ikke sprunget ud endnu, så den gå der nogle dage, før jeg kan vise billeder af.

Og nu jeg er ved de gule, så er her et billede til at den fine blomst, som Gitte i går fortalte mig var enten en guldnælde eller en have-guldnælde (og mange tak for hjælpen Gitte :-)). Efter at have studeret aftegningerne på bladene, tror jeg det er have-udgaven, men her er et billede af bladene, hvis andre skulle have lyst til at komme med et bud.

Ha' en rigtig dejlig dag! 

4 kommentarer:

 1. Hej Signe
  Min engblomme er ikke kommet så langt som din, men det er nu en dejlig blomst.
  Den anden er jeg ikke vild med, den breder sig meget, og er ikke til at komme af med igen.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hvor er din engblomme fin. Jeg har nu altid været glad for gule blomster og har aldrig rigtig forstået al den snak om at ingen kan lide dem :-)

  SvarSlet
 3. Hej Signe.Jeg har også de fine små engblommer i mit gul/hvide bed.De lyser så dejligt op.Så forstår da godt at du er glad for dem.
  Har du set at jeg har et indlæg om besøg til Tante Grøn?
  Rigtig dejlig solskinsdag i bakkerne Knus Jette

  SvarSlet
 4. Det er en guldnælde....jeg har en...og jeg er DØDtræt af den...den bredte sig over hele mit flammebed...jeg kæmper stadig med at få resterne af den hevet op...den bliver ved med at dukke op.
  Nu har jeg dog rimelig styr på den, men jeg måtte grave det meste af bedet igennem...+ den havde infiltreret min buksbomhæk...så det er muligt jeg syntes den var køn en gang...nu er jeg bare ikke glad for den.
  Måske jeg ville se anderledes på den, hvis jeg havde et "skovbed" eller lignende, hvor den kunne brede sig...for den er aldeles god som bunddække... *fnys*

  :)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...