lørdag den 10. maj 2014

Min lille mørke hyld

Jeg har en lille mørk hyld med fligede blade (Sambucus nigra Black Lace), som jeg købte for ca. 1½ år siden. Sidste år så den noget forhutlet ud ovenpå sin første vinter i haven, og jeg var usikker på, om den overhovedet ville klare den. Men i år ser den heldigvis noget mere sund ud, og så kan jeg se, at der er masser af fine rosa blomsterskærme på vej :-)


 Så nu går jeg og glæder mig til at opleve den i blomts for første gang :-)

Ha' en rigtig dejlig weekend!

11 kommentarer:

 1. Næææ, det bliver spændende:0) så er der nok også håb for min pistling.
  Ha en dejlig weekend også Signe.

  SvarSlet
 2. Jamen den er da dejlig. Min hyld havde kun een blomsterklase sidste år - men i år er der nok en halv snes stykker, selvom jeg klippede den halvt ned sidst på sommeren sidste år. Jeg er så glad for at jeg lærte den mørke hyld at kende her i blogland.

  SvarSlet
 3. Den er da en lækkerbisken. Hvor stor bliver den på trods af, at du sikkert klipper den ned?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den :-)
   Jeg har ikke klippet i den endnu, og den er ikke mere end 60-70 cm høj lige nu, og kan sikkert sagtens holdes i den højde, hvis jeg klipper den, men jeg regner nu med at den skal have lov til at gro op til 1,5-2 meters højde.
   Knus Signe

   Slet
  2. Så er den jo ikke så høj - endnu. Måske man sku' .....

   Slet
 4. Den er så smuk, jeg har også lært den at kende her i blogland, men har den ikke selv endnu...

  SvarSlet
 5. Ja det er helt sikkert en dejlig plante, jeg har den, men har ikke kllippet i min endnu, den gror ikke så voldsomt som Black Beauty.

  SvarSlet
 6. Hej Signe.Den er bare Så smuk din mørke hyld.Plantede en sidste efterår..............men kan ikke se noget tegn på blomster endnu.
  Rigtig god søndag knus Jette

  SvarSlet
 7. Det er en fin lille busk, som vokser tilpas langsomt til en lille have. Jeg har også et eksemplar, der nu er ca 1,5 m og 4-5 år gammel. Jeg har ikke klippet eller beskåret den endnu, den står i et bed og har en løs åben vækst, som passer meget godt til naboplanter.
  Det varer ihvertfald nogen år, før man kan lave lyserød hyldeblomstsaft, men blomsterskærmene er også så smukke, at jeg slet ikke nænner at plukke en eneste.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 8. Jeg har beskåret min lidt i foråret - det synes jeg er hjulpet på væksten, så den bliver lidt mere busket. Den står lidt udsat i min have, hvor der ind imellem kommer en fodbold flyvende. Sådan er det. Der skal være plads til både leg og hyld:-)

  SvarSlet
 9. Tak for alle jeres søde kommetarer.
  Jeg kan høre, at vi er flere der er faldet for denne mørke skønhed :-)
  Knus Signe

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...