lørdag den 24. februar 2018

Vintergækker drukner i cyklamen


For to år siden satte jeg en del små cyklamen i et bed, jeg lavede. Samtidig flyttede jeg en klump fyldte vintergækker og fordelte i bedet, for jeg tænkte, at det ville være en bedårende forårskombination.

Nu er både cyklamen og vintergækker begyndt at blomstre, men selvom cyklamens blade er så lave, at det nærmest ser ud som om, de bare ligger på jorden, så er de her fyldte vintergækker endnu mindre, så de har svært ved at komme op over bladene.


De vintergækker der står i udkanten klarer det fint, men de andre er nærmest ved at drukne. Hvis man ser godt efter kan man ane de små toppe, der prøver at stikker op.

Forhåbentlig kommer cyklamen med tiden til at dække det hele, så nu tænker jeg, at kombinationen måske ikke var helt så perfekt alligevel.

Så det kan være, at jeg skal prøve at flytte vintergækkerne til et andet bed, og så nøjes med at nyde cyklamen for sig selv.

Her er nogle af de små vintergækker ved en mos-beklædt træstub, hvor de meget bedre kommer til deres ret. Og mos har jeg rigeligt af i haven, så det bliver ikke svært at finde andre steder, hvor jeg kan gentage den kombination :-)

12 kommentarer:

 1. Det var da ellers en god ide! Jeg troede faktisk, at vintergækkerne ville strække sig op over bladene, men det ser det ikke ud til. Men de er jo også skønne hver for sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var også planen, men de fyldte vintergækker er åbenbart ikke langhalsede nok - men jeg overvejer at forsøge mig med de enkelte, og ellers må det blive cyklamen i solooptræden :-)

   Slet
 2. De vintergækker har det med ikke at komme så højt op af jorden, det er også min erfaring. De skal åbenbart ikke sættes for dybt.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes ikke, jeg satte dem særlig dybt, men de bliver åbenbart ikke særlig høje.
   Knus

   Slet
 3. De er altså fine sammen så jeg håber at du får held med de enkeltblomstrende vintergækker sammen med dine cyklamen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kunne have været fint, men jeg håber også, det bliver bedre med de enkelte :-)

   Slet
 4. Galanthus särskilt de dubbla börjar nästan slå ut innan de växt färdigt på höjden så det kommer lösa sig :) Men att dela cyclamen för sig och snödropparna för sig låter trevligt. Snödroppar och mossa är underbart i brist på en engelskt grön gräsmatta som man ser i bilder därifrån.

  Ha en fin helg! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville da være skønt, hvis det løste sig. Jeg må se, hvor høje, de bliver, når de er vokset færdig :-)

   Slet
 5. Så otroligt vackert. Cyklamen klarar sig inte hos mig, de vissnar efter ett tag, tror inte de klarar sig ute, men kanske skall jag göra ett försök.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. De her er nogle typer, der er vinterhårdføre her (kan desværre ikke huske navnet), men jeg ved ikke, om de også kan klare sig hos dig. De her er fra Gartneriet Spiren, så måske kan du finde et navn på deres hjemmeside: https://gartnerietspiren.dk/
   Knus

   Slet
 6. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  หนังออนไลน์

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...