onsdag den 1. juli 2015

En gammel klatrehortensia

Op ad min carport (som snart skal forvandles til en overdækket terrasse), står der et gammelt æbletræ tæt omslynget af en klatrehortensia, der helt sikkert også har en del år på bagen. For neden er hortensiaens stamme nærmest på tykkelse med mit håndled.

Lige nu er makkerparet ved carporten dog presset ovenfra af de to store birketræer ved rhododendronbedet (som man kan se på billederne her taget fra baghaven og indkørslen), men jeg havde besøg af en lokal "træ-mand" for et par dage siden, og vi har aftalt, at han kommer og fælder birketræerne, og i øvrigt også en række andre træer, så der kan komme mere lys og luft i haven, og så de træer, der er tilbage, ikke bliver så pressede.

Jeg er ret spændt på at se resultater, og han vil forsøge at få klemt mig ind i kalenderen i løbet af de næste par uger, så forhåbentlig kommer der ikke til at gå så lang tid. Der kommer dog en del træ-oprydningsarbejde, som jeg sikkert kommer til at kæmpe med det meste af sommeren.

I dag tager jeg i øvrigt fat på at få ryddet carporten, så jeg kan komme igang med at få den lavet om til en overdækket terrasse - og som man kan se, venter der også noget oprydning og lugning på gårdspladsen - ja, projekter er her jo nok af :-)

4 kommentarer:

 1. Hej Signe.Du har da fået din sag for oppe i bjergene.
  Men jeg tror det bliver rigtig godt når du får fældet nogle af alle de mange træer du har.For så kommer der lys og luft ned til haven.
  God ide med den carport.Dejligt at have et sted der er overdækket hvor man kan spise ude om aftenen.
  God arbejdslyst knus Jette

  SvarSlet
 2. Ja man løber ikke tør for opgaver i en stor gammel have, men det skal nok blive godt.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej Signe.
  Ja, projekter vil der altid være nok af, når man har et hus af ældre dato og en masse drømme man gerne vil have realiseret. Men med den fart du har på, er jeg sikker på, at om 5 år, står du og undrer dig over, at du har nået alt det på bare 5 år...... det er sådan jeg har det nu i min have.
  Det bliver godt, at få fældet selektivt, så du skaber bedre betingelser for de træer du helst vil bevare.
  God arbejdslyst.
  Knus Malene

  SvarSlet
 4. Klatrehortensia er egentlig en skøn plante, som klæder et hus og have med nogle år på bagen. Det vil helt sikkert være godt at få birketræerne væk - de sluger simpelthen alt fra omgivelserne. I det hele taget at få sorteret i træerne og kun beholde de flotte og velformede, vil få sat skik på havens struktur hurtigt.
  Fint indlæg fra Høneballeturen - Det var hyggeligt og det fremgår af billederne.

  Knus, Ulla

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...