fredag den 22. juli 2016

Miniprærie i morgensolJeg er igang med at anlægge et præriebed syd for huset ud mod engen. Da jeg ikke havde råd til at købe planter nok til hele stykket (eller tiden til at få ryddet det hele for skvalderkål og brændenælder), så er det lige nu bare en mini-prærie på ca. 1x2 meter. Planen er, at jeg efterhånden skal have tilplanter det hele (ca. 2x5 meter) men det kommer til at ske stille og roligt i takt med at planterne bliver store nok til, at jeg kan dele dem.

Ud over forskellige græsser, så står denne hestemynte også i bedet, og den er netop sprunget ud. Blomsterne er lidt særprægede, men jeg er ret vild med dem - navnet er Monarda 'Ou Charm', og her har jeg fanget dem i morgensolen sammen med bl.a. indianermynte (Agastache 'Black Adder'), salvie (Salvia nemorosa 'Amethyst') og hjertegræs.Ha' en rigtig dejlig dag!

12 kommentarer:

 1. Hej Signe
  Jeg har læst dine sidste opdateringer og jeg vil bare sige, at det virkelig gør mig så ondt, at du skal igennem alle de strabadser
  Jeg ved at dit nuværende hus og have var og er din store drøm og at du var så fuld af optimisme da du måtte flytte fra din kolonihave og ud på landet.
  At blive svigtet så brutalt af en man holder af, er en barsk omgang og hårdt at komme igennem. Du har fortjent så meget bedre!
  Jeg håber virkelig at du finder en løsning på situationen, så du kan blive boende i dit lille paradis i bjergene.
  Mange varme hilsner
  Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vibeke
   Jeg håber også det lykkes at finde en løsning - det har godt nok været en barsk omgang, det her :-(
   Det er dog rigtig dejligt at mærke, den opbakning, der har været - alle jeres søde kommentarer varmer hver og en!
   Knus
   Signe

   Slet
 2. Hej Signe
  Jeg har læst om din modgang og håber at du finder brugbare løsninger for din fremtid i bakkerne.
  Dejligt at du har brudt den triste cirkel og er kommet ud i haven igen med kameraet. Vi er vist mange der nyder at der igen kommer indlæg med dine flotte billeder.
  Jeg kom til at tænke på om en lille indtægtskilde kunne være at afholde foto-kursus for havebloggere og tage dig ordentligt betalt for det. En form for uformelt kursus hvor vi hver især får lidt hjælp til at knække koden med alle de mulige og umulige indstillinger på ens respektive kameraer. Så slet ikke noget med stort kursusmateriale og formel undervisning...bare praktiske øvelser og gode råd undervejs - og samtidigt ikke mindst en form for hyggeligt blog-træf.
  Stort knus fra Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Berit :-)
   Det er lidt sjovt, at du foreslår foto-kursus, for de næste to søndage skal jeg faktisk afholde kurser i have- og blomsterfotografering for Praktisk Økologi, så lige nu sidder jeg og samler forskellige billedeksempler sammen - lidt a'la den fotoguide, jeg engang lavede for Havefolket. Og derudover kommer der selvfølgelig en masse praktiske øvelse og fif og mulighed for at få feedback på de billeder man tager.
   Jeg har faktisk overvejet, om jeg også skulle udbyde kurserne til andre, men havde ikke lige tænkt over bloggere - tænker at mange bloggere nok ikke har råd til at betale særlig meget. Men det kunne måske godt være, at man alligevel kunne samle et hold på 10 stykker. Hvis nu det f.eks. kostede 500 kr. pr. næse, ville du så have lyst til at deltage? Eller hvad tænker du?
   Knus
   Signe

   Slet
  2. Jeg synes at 500 kr er en fin pris. Det ville få mig til at tilmelde mig.

   Slet
 3. Hej Signe
  Du må en tur herover sammen med Linda, så kan der nok komme lidt flere planter med hjem.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Lisbeth
   Det kunne være rigtig hyggeliget - og et super tilbud, jeg helt sikkert vil tage imod på et tidspunkt. Problemet lige nu er dog ikke kun at jeg mangler planter, men i lige så høj grad, at jeg først skal finde tid til at få ryddet nye bede for skvalderkål og brændenælder, så jeg har et sted at plante dem. Nu må vi se, hvor langt jeg når :-)
   Knus
   Signe

   Slet
 4. Hej Signe. Uanset hvad: Dine billeder er til stor inspiration for mange af os andre:-) Du får virkelig det smukke frem i alt!

  SvarSlet
 5. Hvor ser det glimrende ud....jeg har aldrig brudt mig så meget om Hestemynte...men den her da da bare muuuums

  SvarSlet
 6. Hej Signe!
  Vackra vilsamma bilder.
  Ha en fin söndag/Marika

  SvarSlet
 7. ...og nu har jeg så købt mig en højrød hestemynte, bare fordi det var lige præcis den jeg manglede i et bed (beder til at den ikke får meldug)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...