tirsdag den 26. december 2017

Ny side om havefotografi - feedback ønskes :-)

Jeg håber, at alle har haft en rigtig dejlig juleaften og nyder juledagene.

Som jeg skrev for et par dage siden, så har jeg den sidste måneds tid arbejdet med et nyt have-foto-blog-projekt. Det er ikke helt færdig endnu, men det ville være super fedt, hvis der var nogen, der havde lyst til at give lidt feedback, så jeg kan få rettet det sidste til.

Jeg har længe tænkt, at jeg manglede et sted, hvor jeg kunne dele min begejstring for have- og blomsterfotografering med ligesindede, dele ud af mine (og også gerne andres) råd og erfaringer, fortælle om kurser mm. Indtil nu har jeg gjort det lidt her på bloggen og lidt på min fotograf-hjemmeside, men jeg syntes, det kunne være rart at samle det et sted, hvor det kunne få lov til at være i fokus, og ikke bare var noget, der blev presset ind mellem alt det andet.

Derfor er jeg igang med at lave hjemmesiden/bloggen: Havefotografi.dk. Lige nu ligger den på havefotografi.dk/wordpress/ indtil den er helt klar, men jeg satser på at få den i luften omkring nytår.
Siden indeholder bl.a. følgende elementer.:

 • "Foto-guide", hvor jeg deler mine erfaringer og råd om have- og blomsterfotografering (jeg vil gerne lige have skrevet et par indlæg til inden siden går i luften). Med tiden tænker jeg også, at jeg her evt. kan interviewe andre fotografer, for at få deres vinkeler. F.eks. "Gode råd til havefotografen på Instagram" eller andet, som jeg ikke selv er så skarp på endnu, eller bare noget, de griber an på en helt anden måde. Gode ideer er selvfølgelig meget velkomne :-)
 • "Bag om billedet", hvor jeg fortæller om de valg og overvejelser, der lå bag et bestemt billede. (mangler også et par indlæg til)
 • "Kurser, foredrag og ture". Jeg holder meget af at holde foredrag og kurser, og de tilbagemeldinger jeg har fået på dem, jeg har holdt, har været utroligt positive. Fremover kunne jeg derfor godt tænke mig at holde endnu flere, og også gerne skræddersyet til forskellige målgrupper. Det kunne f.eks. være anlægsgartnere, der gerne vil lægge billeder af de nyeste projekter på hjemmesiden eller facebook, og ikke har råd til at hyre en professionel fotograf hver gang og derfor kunne have glæde af et kursus. Det kunne også være gartnerier, havearkitekter, osv. Hvis du har gode forslag, må du endelig sige til.
 • "Foto-konkurrencer". Jeg synes selv, det kan være sjovt og engagerende med fotokonkurrencer, hvor man bl.a. får stillet sig selv nye opgaver med kameraet, og jeg tænkte derfor, at det kunne være hyggeligt at afholde nogen løbende (f.eks. en gang om måneden med skiftende temaer). Det er heller ikke utænkeligt, at jeg kunne få nogen til at sponsorere nogle fine præmier.
 • På lidt længere sigt overvejer jeg også, om jeg evt. skulle lave en lille shop, hvor man f.eks. kan købe postkort og større print af nogle af mine billeder. Men jeg venter lige og ser, om der overhovedet er interesse for siden.

Jeg har i øvrigt også oprettet en tilhørende facebookside. Mange gange synes jeg, det kan være lettere at få en levende debat på facebook end på en blog/hjemmeside - du er selvfølgelig meget velkommen til at like siden. 

I forhold til Facebook har hjemmesiden/bloggen dog den fordel, at billeder bliver vist i langt bedre kvalitet (og man giver i øvrigt ikke Facebook rettigheder til at bruge ens billeder, hvis man vil undgå det - det gælder også for foto-konkurrencer). Lige nu ligger billederne på siden i alt for stor opløsning, så de er ret tunge at loade, så det skal jeg også lige have rettet til de næste par dage.

Jeg forestiller mig ikke, at siden bliver nogen stor overskudforretning, og selvom jeg måske kan sælge et ekstra kursus eller foredrag ad denne vej, så har jeg ingen illusioner om, at det på nogen måde vil kunne dække de arbejdstimer, der vil være i at holde siden kørende. Så i bund og grund er det et kærlighedsprojekt, hvor jeg kan dele min interesse og begejstring for have- og blomsterfotografering med ligesindede til gensidig inspiration.

Hvis nogen er blevet nysgerrige og har lyst til at lægge vejen forbi, så er den midlertidige adresse altså: havefotografi.dk/wordpress/ - og jeg vil sætte rigtig stor pris på enhver form for feedback, uanset om den er positiv eller negativ, for det er alt sammen med til at gøre mig klogere og resultatet bedre :-)


26 kommentarer:

 1. Wow - dét glæder jeg mig til. Hvor er det generøst af dig at dele ud af din kærlighed til fotografering. Supergode indlæg, der allerede ligger.
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord Lisbeth. Kærlighed er jo sjovest, når man har nogen at dele den med :-)

   Slet
 2. Det bliver meget spændende og informativt at følge dit projekt.
  Godt nytår.
  De bedste hilsener Helga

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helga. Og rigtig godt nytår til dig også :-)

   Slet
 3. Også i mine øjne et fint projekt!

  SvarSlet
 4. Det skal bli spennende å følge med på prosjektet ditt. Hage og foto er er så interessant. Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne - ja, jeg synes jo også, at det er en interessant kombination :-)

   Slet
 5. Hej Signe

  Ja, det er et rigtig godt initiativ, og det ser rigtig godt ud det du foreløbigt har lavet.
  Der foregår i øjeblikket noget af et generationskifte indenfor haveblogs, så alt der kan samle de nye med os "gamle" er super - Anne -moseplassen- havde tidligere en nordisk fotokonkurence der var en enorm succes, men nu er hun jo flyttet i lejlighed;)

  Du skriver godt uden at blive elitær, held og lykke med projektet!

  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   1000 tak for opbakningen - også på din blog!
   Jeg ville lige høre, om der var stemning for fotokonkurrencer først, men noget kunne tyde på det, så jeg vil tro, at det også bliver en fast del af siden. Og det ville da være skønt, hvis det kan virke samlende :-)
   Knus

   Slet
 6. Hej Signe
  Sikke en god ide med en foto-side :) Det er da helt oplagt, at du skal lave den. Held og lykke med projektet. Jeg vil glæde mig til at følge dig.
  Kh. Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   1000 tak for din opbakning - den er jeg rigtig glad for :-)
   Knus

   Slet
 7. Smuk og brugbar side Signe.
  Tager selv rigtig mange billeder, men uden at have styr på teknikken, så jeg vil helt sikkert følge med i dine indlæg.
  Godt nytår til dig.
  kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne
   Jeg er rigtig glad for, hvis du synes, du kan få noget ud af den :-)
   Og rigtig godt nytår til dig også!
   Knus

   Slet
 8. Det er nogle rigtig flotte, stemningsfulde, ja nærmest æteriske portrætfotos du fanger blandt havens planter. Jeg ved ikke hvor meget du efterbehandler billederne, men dine fokuspunkter som ikke fylder så meget i relation til resten af hele billedfladen gør billederne drømmene og sværmeriske i udtrykket synes jeg. Rigtig flot.
  Grundet mit eget fag, savner jeg nok nogle havefotos, der illustrerer haverne som rumlige steder med arkitektur hvor forgrund mellemgrund og bagrund spiller en større rolle som havemotiver, - altså fotos der viser havers plastiske og skulpturelle rumkvaliteter.
  Men når er det så er sagt, så mener jeg dine planteportrætter absolut hører til i den professionelle ende af skalaen og du kan garanteret inspirere mange havefolk til at optimere deres blomsterbilleder.
  Held og lykke.

  bh
  Kjeld Slot

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld
   Tak for din virkelig fine feedback - den sætter jeg meget stor pris på.
   Lige nu fylder blomsterne noget mere end haverne på siden, hvilket til dels skyldes, at jeg har taget udgangspunkt i tekster, jeg tidligere har skrevet specifikt om fotografering af blomster - og at jeg har langt flere blomsterbilleder i mit arkiv, da de ikke stiller så store krav til lokaliteten (selv de mest kedelige haver, kan ofte diske op med masser af smukke blomstermotiver - det gælder bl.a. også min egen meget, meget ufærdige have).
   Men det er planen, at have-billederne også kommer til at fylde meget mere hen ad vejen (de fylder allerede mere og mere i mine foredrag), og jeg håber, at du og andre også vil synes godt om dem.
   De bedste hilsner
   Signe

   Slet
 9. Det lyder meget spændende, jeg har kun lige nået at læse om vintergække fotograferinger, og det var meget interessant (hvide blomster er ALTID et problem for mig )- jeg bruger kun min stakkels mobi, men hvem ved, måske kan endda jeg lære noget, jeg vil ihvertfald følge interesseret med - nu håber jeg at du får tid til at følge projektet op.... eller måske skal jeg håbe at du får så travlt at du ikke har tid. Held og lykke og rigtig godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og ja, de hvide blomster kan give en del udfordringer i solskin :-)
   Man kan sagtens tage fine billeder med mobilen, men et ordentligt kamera og ikke mindst et godt objektiv kan give mange, menage flere muligheder. Jeg bestræber mig dog på, at mange af mine råd kan bruges uanset, hvilket kamera, man bruger.
   Da fotografering (også af haver og blomster) fylder rigtig meget i mit virke som fotograf, regner jeg med, at det også giver anledning til at jeg løbende får fulgt op med nye billeder mm. på siden. Men jeg håber også at jeg samtidig får mere og mere travlt med foto-opgaver :-)
   Knus

   Slet
 10. Hej Signe

  Det er en meget smuk tanke at du vil dele ud af din viden med fotografering.
  Jeg vil helt bestemt gøre gavn af den og vil glæde mig til at kunne tage nogle smukke billeder fra haven. Jeg er stadig ved at lære min nye kamera at kende, med alle de knapper og indstillinger der er, så der er helt sikkert noget jeg får gavn af.

  Rigtigt Godt nytår til jer deroppe i Bakkerne
  Fra Alma og Mig.

  Rig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og jeg synes jo selv, der er ret hyggeligt at dele viden, og det er en rigtig god måde at holde begejstringen ved lige :-)
   Du må igang med knapperne, men det kan være en god idé at tage dem lidt ad gangen. Hvis du har mulighed for at skyde blænde-prioritereet og ikke allerede har fundet ud af det, så vil jeg anbefale dig at læse mit indlæg og dybdeskarphed på den nye side.
   Og rigtig godt nytår til jer også!
   Knus

   Slet
 11. Det er dog en fantastisk ide og så dejligt at du vil dele ud af din viden. Jeg vil med glæde følge med og kan se der allerede er noget jeg skal have læst op på. Super i'ni'tiv Signe! :o)

  SvarSlet
 12. Tak Fru Friis - og dejligt, du har lyst til at følge med :-)
  Knus

  SvarSlet
 13. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Hương Lâm chuyên dịch vụ cho thuê máy photocopy màu hoặc bán máy photocopy màu uy tín, giá rẻ tại TP.HCM và giải đáp máy photocopy nào tốt nhất cũng như link download driver toshiba 456 chính xác.

  SvarSlet
 14. read what he said dolabuy gucci visit this site great post to read you can look here useful site

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...