mandag den 6. juni 2016

Nyt fra baghaven

Det er ikke lang tid siden, jeg sidst viste billeder fra baghaven, men alt går så hurtigt i haven lige nu, nye blomster springer næsten ud dagligt, så jeg tænkte, at jeg godt kunne vise lidt flere billeder derfra igen.

Samtidig er det også den del af haven, jeg er kommet længst med, og som mest ligner have, så det gør den lidt sjovere at søge ned til, både når der skal drikkes kaffe og når kameraet skal luftes. Jeg synes i øvrigt, det er fascinerende, hvordan den har kunnet udvikle sig på bare et år.


Ud over de tre store akacie-træer på Akacie-øen, så står der også en guldregn. Den er lidt presset, så blomstringen er ikke overvældende, men lidt har også ret, og den blomstrer nu.

Under den står der bl.a. en masse pileurt - det også blomstrer lige nu med deres lyserøde piberenser-blomster. De skal holdes lidt i ørene for ikke at komme til at fylde for meget, men den lukker fint og hurtigt af for ukrudt, og er noget lettere at fjerne igen end skvalderkålen, der optog pladsen tidligere, så den er værdsat.


Ved siden af er de sibiriske iris nu også begyndt at blomstre, og for første gang blomstrer denne, som jeg købte for 3-4 år siden, Jeg er helt vild med den, så den har været ventetiden værd, og navnet er "Dance Ballerina Dance", hvis nu andre skulle blive fristet til at anskaffe sig denne yndling.

Der er også en del blå iris, som stod i et andet bed, da jeg flyttede ind.

Ved det lille havebassin er den solgule engblomme nu blevet afløst af denne sart lysegule "New Moon", der om muligt er endnu kønnere.
De hvide rhododendron er efterhånden afblomstrer allesammen, men nu er de lilla og lyserøde igang

Bl.a. denne "Goldflimmer" der har gule aftegninger på bladene, og derfor lyser fint op blandt de andre planter med mørkere blade.

Det var så endnu en lille morgen-haverunde i min baghave, men inden jeg slutter helt af, vil jeg da lige sig tak til alle de bloggere der lagde vejen forbi Geografisk Have i Kolding i går. Tak for en fantastisk hyggelig dag :-)

7 kommentarer:

 1. uha... din skovhave ser rigtig hyggelig ud :)
  og tak for sidst, det var skønt at se dig igen :)

  SvarSlet
 2. Det ser bare så dejligt og hyggeligt ud. Du har virkelig opnået resultater. Jeg er ret vild med din havedam, hvor er det godt den kom ud af glemslens tåger.
  Jeg siger og tak for sidst, dejligt at se dig.

  SvarSlet
 3. Det var som altid dejligt at se dig (og din mor) :o) Hvor er der skønt i din baghave, sikken et arbejde du har lagt der. Pileurten er altså bare en yngling af den smukke slags, den elsker jeg.
  Rigtig dejlig dag til dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
 4. Hej Signe.Også en tak for sidt fra mig.Og dejlige billeder fra din baghave.........der ser bare skønt ud.
  Jeg er nu også vild med den fine pileurt.
  Håber på at Linda og jeg kan finde en dag til at besøge dig i Bakkerne.Knus Jette

  SvarSlet
 5. Hej Signe
  Selv tak - dejligt at Sjællænderne finder den lange vej. Jeg kan godt se, hvad du mener med storkenæbbene, de fylder godt nu, men der er nu ingen, der kan se på dine billeder, at der ikke var have for et års tid siden, det er så flot, men du har også knoklet for det. Ballerina mener jeg også, at jeg har, men den er ikke i blomst endnu, så godt at se, hvordan den skal se ud :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 6. Tak for sidst, hyggeligt at hilse på dig igen :-)
  Din baghave ser helt fantastisk ud, der er virkelig sket meget på den tid du har haft haven.

  SvarSlet
 7. Din have er virkelig lækker. Den ser dejlig sval ud. Det sidste billede er helt Krøyersk, som I sidder der rundt om bordet og hygger:-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...