torsdag den 7. januar 2016

Fairy GardensDa jeg drejede om det fjerneste hjørne på Fagmessen for Blomsterhandlere og Havecentre, kom jeg til en stand, der ikke lignede nogle af de andre.

På trods af, at det i mine øjne var noget af det mest smagløse, jeg så på messen, så bragte det alligevel smilet frem, og jeg blev simpelthen nødt til at tage nogle billeder af disse små miniature-haver beboet af alfer og troldmænd i padehatte- og tepotte-huse.

Det er en stor have-trend flere steder i udlandet, men det er ikke noget, der rigtig er slået an i Danmark endnu. Jeg kan også have min tvivl om, hvorvidt det kommer til det - ligesom havenisser og små vindmøller heller aldrig for alvor har slået an her i landet.

Når det så er sagt, så er der altså også et eller andet barnligt fascinerende over den slags miniature-landskaber.

Alene størrelsen gør, at det ikke vil blive et dominerende indslag i haven, men mere vil have karakter af et lille humoristisk indslag, begrænset til en enkelt blomsterkrukke.

Og hvis jeg skal være ærlig (og det skal jeg selvfølgelig), så kunne jeg faktisk godt forestille mig, at hvis jeg en dag var så heldig at få børnebørn, at vi sammen kunne lave vores egen lille eventyr-krukke og digte små historier om alferne.

Jeg tror dog, at vi ville lave de små huse selv af ting, vi fandt i naturen, og googler man "Fairy Gardens DIY" (DIY = Do it yourself) er der masser af inspiration at hente.

Figurerne her er fra B.P. Import - Ballerup Planteskole, hvis du nu skulle være blevet fristet :-)

11 kommentarer:

 1. Faktisk lidt befriende at se noget, der ikke tilhører "den gode smag" :-) - lidt "skævt" gør tilværelsen sjovere.

  SvarSlet
 2. Ha ha det er meget sødt, men jeg vil nu heller ikke have det hos mig. Jeg har rigtige alfer i min have, men ikke alle kan se dem :) Jeg tror bestemt også, at der er nogen i din have, nu du er kommet på landet.
  Knus

  SvarSlet
 3. Kære Signe
  Ja jeg kan egentlig godt forstå din reaktion. Da jeg så din appetitvækkerindslag om havemessen og så billederne af de små figurer kunne jeg heller ikke lade være med at smile, de er da søde, og jeg kan godt forstille mig i et par børnehænder vil de gøre stor lykke, da der er et eller andet sukkersødt over dem.
  jeg har som Lisbeth skriver så har vi nok allerede vores feer i haven. og dem skal man jo ikke kunne se.
  Og hver i sær har vi nok vores egen lille fairy garden
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
 4. Jeg føler mig ikke fristet, men må også trække på smilebåndet :-) De minder mig i den grad om en stor forlystelsespark i Holland nær Tillburg, hvor alting ser sådan ud! Bare i stor format! Der er en fantastisk alfe-forlystelse, som er helt fortryllende. På trods af den fantastiske oplevelse, så bliver det altså ikke en trend, som jeg kommer til at følge!

  SvarSlet
 5. Tror mange der er dukkehus samler , tror det hedder 1:12 str
  ville elske denne type "Haver" i miniput str
  Dejligt at nogen har denne fantasi udlevelses

  SvarSlet
 6. Altså der er jo ret mange der synes at det er sjovt at lave dukkehuse og julekrybber osv - mon ikke de sagtens kunne finde på at have en minihave i en potte (det må være en engelsk tradition med at der bor alfer og feer i haverne, eller hvad?)...... Årh den messe ville jeg gerne have været med på - så luge billederne på dit forrige indlæg)

  SvarSlet
 7. Hej Signe, ja jeg synes nu de er hyggelige, og så beundrer jeg det håndværk der trods alt ligger bag, også selv om de sikkert bliver støbt fra forme. Men de ville klart ikke passe ind i vores have. men igen der skal jo være til til smilebåndet, Vi har selv franske figurer o. lign....
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 8. Jeg er ikke sikker på at den trend ikke kan vinde ind her i landet. Der er en stor interesse for "vindueskarmshaver", kokedama, altanhaver, sukkúlenter, "re-grow" osv. - altsammen noget der handler om at iscenesætte noget grønt og haveagtigt i miniatureform. Her kunne disse huse fint indgå... Jeg bliver ikke fan, men må som mange andre tilstå at de har en charme som er svær at modstå- på linie med babyer og hundehvalpe.
  God weekend fra Henrik Havehjerne

  SvarSlet
 9. Der kan man bare se. Den stand så jeg slet ikke!!
  Jeg kiggede planter. Især, hvis der var noget nyt for samlere. Jeg fandt tre ukendte, som måtte med hjem.
  Jeg har besøgt messen de sidste 10 år og med gru set, hvordan den svinder ind.Næsten alle engros-planteskolerne er fra udlandet.
  Men mange sjove finurligheder så jeg da, men ikke noget til min butik.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 10. Det bliver vist ikke lige i min have, de figurer kommer til at bo, men vi har heldigvis alle forskellig smag.

  SvarSlet
 11. Måske ikke så meget i haver. Men jeg kunne godt forestille mig indtog af disse figurer i krukker på altaner og terrasser. Og egentlig er de cute - hvis de kommer i "den rette" sammenhæng, synes jeg.

  Hjerteligst

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...