Det er knapt to meter højt og næsten ligeså bredt, og jeg synes faktisk, at det er så fint, at det nok får lov til at blive stående her, selvom planen egentlig er, at hele denne del af haven skal omdannes til køkkenhave.
Barken på stammen hænger lidt i laser - jeg ved faktisk ikke, om det er meningen, eller om der er noget galt, men uanset hvad, er det da ret dekorativt.
Kronen består af en masse grene, der er vokset på kryds og tværs.
Den allerførste blomst er næsten sprunget ud. Bladende er i øvrigt let behårede, hvilket giver dem et lidt gråligt skær.
Her kan man i øvrigt se, hvordan det lille træ så ud i efteråret og i vinters.
Jeg er ikke sikker, men kan det mon være en æble- eller pærekvæde?
SvarSletMin første tanke var at det ligner et pæretræ, min næste at det kunne være en pærekvæde? Det er et skud i tågen, da jeg aldrig har set pærekvæde i virkeligheden, men en hurtig søgen viser mig dunede blade (tjek) og at det er normalt at de når de er gamle taber barken (tjek).
SvarSletJeg ønsker mig brændende en pærekvæde som kan stå og dufte ved min terrasse :-)
haha to sjæle en tanke :-)
SletJeg sad også og tænkte kvæde, inden jeg læste de andre kommentarer. I øvrigt får en pærekvæde en smuk stamme, så skal vi ikke vedtage, at det er sådan en :)
SvarSletKnus
Jeg synes også det ligner en pærekvæde,, yndigt træ. Kh Tina
SvarSletJeg havde en nabo der havde en pærekvæde og jeg syntes det ligner:-)
SvarSletDet er en smuk gammel pærekvæde. Pas godt på den. Grav ikke for tæt på roden for den kan vælte.
SvarSletDejligt nyt sted, du har fundet.
Hilsen
Anne Marie
1000 tak for hjælpen. En pærekvæde - tænk sådan en havde jeg faktisk aldrig så meget som overvejet, at man kunne have, men hvor er jeg glad for, at jeg har den :-)
SvarSletKnus
Signe
Iiih! Det er lige før jeg bliver misundelig. Kvæder - og især pærekvæder - smager helt vildt godt lavet til som marmelade og spist sammen med blåskimmelost af en slags eller med fx Mantego. Kender du det?
SvarSletVel bekomme
Jytte
www.danishknitdesign.com