tirsdag den 9. august 2016

Nøkkerosen nyder landlivetSidste sommer fandt jeg et skjult bassin i min have, og efter det var blevet tømt for jord og fyldt med vand, flyttede den lille nøkkerose ind, som jeg havde haft med fra min gamle have. Her havde den stået i en sort murer-balje, der ikke gav de store udfoldelsesmuligheder, og det blev kun til en enkelt blomst i ny og næ.


Men nu hvor den er flyttet på landet, så er den bogstaveligt talt blomstret op. Lige nu kan jeg tælle 6-7 blomster eller blomsterknopper og flere skyder hele tiden frem fra dybet. Bladene dækker også snart det meste af vandoverfladen i det lille bassin, og dem kommer der også hele tiden nye af. Jeg tror jeg skal overveje at skære de ældste af bladene væk, så de ikke kommer til at ligge alt for meget i lag.Så vi er flere, der sætter pris på at være kommet på landet og have fået mere plads :-)

11 kommentarer:

 1. Smukt. Hvordan er det, skal de virkeligt stå frostfrit om vinteren?
  Jeg kunne godt tænke mig at se hvordan hele bassinet ser ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. I andre vintre har den stået i baljen, og den har ikke været frostfri, og alligevel har den overlevet - måske er det held?. Det bassin den står i nu har et cylinderformet hul i midten, som du kan se på billedet, så her vil jeg tro, at der er frostfrit på bunden.

   Slet
 2. Hej Signe
  Smukke billeder som altid. Nøkkeroserne synker til bunds, de klarer fint vinteren, så det er ikke held :)
  Knus

  SvarSlet
 3. nogen gange er skjulte overraskelser ikke så dårlige endda :-)

  SvarSlet
 4. Vand, og ikke mindst nøkkeroser, er bare så dejligt et element i haven.
  Smukke billeder :)
  Knus

  SvarSlet
 5. Super fint lille bassin, du er virkelig heldig med at du fandt det. Og lige tilpas smukt, råt og romantisk. Er pænt misundelig ;-).

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
 6. Så fint et bassin du lige fik garvet frem, jeg husker godt din sorte murerbaljer fra tidligere og har faktisk også tænkt, at du sikkert plantede en ny nøkkerose hvert år.
  Det er da iøvrigt ret smart med et bassin kun med dybde i midten til planter - smart!
  - og som sædvanlig lækre billeder! Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Så vackert med näckrosor.
  Ha det fint / Marika

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...