lørdag den 15. november 2014

MISBRUGERADFÆRD

Jeg har kun en meget vag forestilling om, hvor mine kommende bede skal være, og ingen af dem er lavet endnu, og de er heller ikke blevet hegnet mod rådyr, og desuden aner jeg ikke, hvad det evt. gemmer sig i jorden af forskellige løg og planter, der først vil vise sig til foråret, så det vil slet ikke give nogen som helst mening overhovedet at begynde at investere i blomsterløg, for jeg vil ikke have nogen anelse om, hvor jeg skulle sætte dem.

Men det er åbenbart ikke en barriere, for sådan en blomster-junkie som mig. Jeg kunne have nøjedes med en enkelt lille pose tulipanløg, der kunne sættes i en krukke, på terrassen, eller måske to, men nej, nej, nej, hvordan skulle jeg kunne nøjes med kun en enkelt pose eller to? Tænk, hvis der ikke kom andet frem til foråret? Nej, jeg måtte være på den sikre side, for man må ikke gå ned på forårsblomstring, og hvis først løgene er der, så skal man jo også nok få dem i jorden et sted, ik'?

Så fornuften og selvbeherskelsen måtte se sig besejret, og nu står jeg så med flere hundrede løg (der er jo tilbud her sidst på sæsonen, så det er jo dumt ikke at købe et par poser ekstra), og nu melder virkeligheden sig så. Hvor pokker skal jeg sætte dem?

Den udfordring har jeg ikke løst endnu, men jeg har forlangt af mig selv, at de SKAL i jorden i løbet af weekenden, og der er ingen kære mor. Så kan jeg lære det, kan jeg - or not! ;-)

12 kommentarer:

 1. Forstår godt din trang til at købe forårsløg, og mon ikke du finder et sted til dem ;-) Der skal også rigtig mange til i din store nye have, for at det ser ud af noget, men mon ikke der dukker et eller andet op af jorden til foråret.
  Jeg har også en syg trang til at købe stort ind af løg, men har valgt at beherske mig, så jeg kun køber til de bede jeg har fået lavet. I år blev det til hvide og gul/orange tulipaner, og jeg glæder mig vildt til at se de 200 løg til foråret.
  God fornøjelse med at få alle dine løg i jorden :-)

  SvarSlet
 2. Den adfærd kender jeg godt og jeg kan egentlig også blive lidt træt af mig selv over det. Ikke desto mindre mærker folk som os lykkerusen flere gange - når vi køber og når løgene spirer og blomstrer :-)
  Hvad med at lægge dine nyindkøbte lykkedepoter i krukker?

  SvarSlet
 3. Jeg kan også godt forstå det. Du må bande lidt over det nu og så glæde dig over det til foråret OG hele vinteren ikke mindst. Det er så skønt at vide at der er løg under jorden :-)

  SvarSlet
 4. Jeg tænker også at du bare skal skynde dig at købe nogle flere krukker, så kan du nyde blomsterne tæt på og samtidig se hvad der kommer op og derefter placere dem i haven.
  Den der løg-køber-rus kender jeg godt.Det er helt umuligt at begrænse sig, især når det hele er sat ned i pris.

  SvarSlet
 5. Om ikke andet så må du lave en lang "grøft" i græsplænen, hvor man kan være forholdsvis sikker på ikke at komme til at skade det, der evt. gemmer sig under jordoverfladen ..... jeg er sikker på at uanset hvad du finder på, så bliver det til dejlige billeder til foråret. God fornøjelse

  SvarSlet
 6. Hej Signe.Kan da godt forstå at du blev fristet af de billige løg........................for det gjorde jeg også.
  Men er sikker på at du nok skal finde plads til alle dine løg....................og sikke et syn det bliver til foråret når det hele blomstre.
  Rigtig god weekend til dig på landet Knus Jette

  SvarSlet
 7. .......... et sted, hvor rådyrene ikke kan komme til dem. De kapper blomsterknopperne og spidsen af bladene af, før du får set dig om! Jeg lægger nu mine (men ikke i hundredvis) i krukker og dækker med grønt kyllingenæt. Ikke vanvittig æstetisk, men tulipaner VIL jeg ha'
  God fornøjelse
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Selvfølgelig skal du da have blomsterløg, og du har gjort det eneste rigtige! Jeg er sikker på du finder et sted til alle herlighederne og så glæder vi os til at se dem i fuldt flot om nogle måneder. ;)

  SvarSlet
 9. Det er verd et forsøk:) Og blir de spist så bli det jo ikke "rå dyrt"..
  Skjønner du virkelig har lyst til å komme igang.
  Lykke til :)
  Eirin

  SvarSlet
 10. Åh det minder mig om jeg har flere poser liggende i garagen, som jeg skal have puttet i nogle krukker. Og så glæder jeg mig bare til at følge dig i din nye have, dit hus ser jo ud til at ligge et af de smukkeste steder i Danmark.

  SvarSlet
 11. Hej. Jeg hedder Esther. Jeg er også blomsterløgs-afhængig... :)
  Jeg kan sagtens forstå du lige måtte have nogle løg....jeg har også lige indkøbt ekstraløg, som jeg smider i mistbænken i løbet af weekenden...forhåbentlig.

  SvarSlet
 12. Alt hvad du placerer tæt på huset bliver ikke spist af rådyrene, efter min erfaring. Men mus og andre udyr (læs: rotter) går ikke af vejen for at grave tulipanerne op og guffe dem i sig. Så dagen efter jeg havde sat alle tulipanløg fra forårets krukker i jorden, var der systematisk gravet små huller sammesteds. Narcis løg lå venligt strøet ud på jorden, for dem gider de ikke have. Godt vi har fået hold på den fest, for de er nu udslettet rub og stub. DERFROR har jeg pænt sat løg i krukker OG sikret dem med låg, så ingen, jeg gentager INGEN kan komme til de løg, før jeg giver adgang. Så er de jo også sikret mod vinterens væde og kan stables. Næste gang jeg skal lægge tulipanløg i jorden herude på landet, så vil jeg lave en dyretester først, for det var immervæk en bet med de små "granat-huller".
  Held og lykke med dem fra Lene

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...