mandag den 8. september 2014

En længere update

Det er ikke meget, jeg får blogget i øjeblikket. Det skyldes til dels, at hussalget har slugt meget energi, og at interessen for min nuværende have halter lidt, fordi jeg ved, at den snart ikke er min mere. Og så har jeg desuden fået travlt andre steder.

Det er over en måned siden, jeg skrev under på den første købsaftale på mit lille sorte hus, til dem, der havde budt højest i budrunden, men allerede få dage efter ville de have prisen ned. Det gik jeg delvist med til, og der blev lavet en ny købsaftale med en ny pris. Så har vi ventet i over tre uger på at realkreditinstituttet fik vurderet, om de ville give 80% belåning til hele købesummen. De fandt så til sidst ud af, at de kun ville give 80% til den pris, det var udbudt til, men ikke til det, der var budt over.

Derefter ville køberne igen sænke prisen, så jeg valgte i stedet at sælge til dem, der havde budt næsthøjest (og som nu var blevet højestbydende efter at de andre igen havde sænket prisen). I fredags skrev jeg så for tredje gang under på en købsaftale, og satser nu på, at tredje gang er lykkens gang.

De nye købere har i øvrigt ingen planer om at rive huset ned og bygge nyt, så hvis vi ser bort fra, at jeg ikke får helt så meget for huset, som jeg havde regnet med, da jeg skrev under på den første købsaftale, så er jeg egentlig ret godt tilfreds med, at det er dem der får det. (De andre havde planer om at bygge nyt i løbet af et par år)

Nu er der igen lidt ventetid, for der er altid 6 hverdages fortrydelsesret, når man køber hus, og de er først overstået i starten af næste uge. Til gengæld er der nu hverken bank eller advokatforbehold tilbage, som kan trække tingene i langdrag.

Og det er i øvrigt stadig en rigtig fin pris jeg får for huset - mere end jeg havde regnet med, da jeg første gang henvendte mig til ejendomsmægleren for et par måneder siden, så jeg skal ikke klage. Den lange ventetid kunne jeg dog godt have undværet. De sidste 3-4 uger har jeg hele tiden gået neglebidende rundt og troet, at det kun var et spørgsmål om få dage, før der var en afklaring - og så er 3-4 uger altså lang tid.

Med overtagelsesdatoerne i den nye købsaftale ser det ud til, at jeg kan flytte ind i mit nye hus omkring 1. oktober. Men vi skal lige på den anden side af fortrydelsesretten, før jeg tør gå igang med at lave konkrete planer.

Ud over hussalget, som har fyldt rigtig meget i min bevidsthed, så er der også en anden ting, der har fyldt. Jeg blev for lidt over en uge siden kontaktet af bladet VoresVilla, som bliver husstandsomdelt til over 1 mio. husejere 6 gange om året. De ville meget gerne bruge mit billedarkiv til deres have- og blomsterbilleder, og så har vi aftalt, at jeg får en blog hos dem, som jeg opdaterer ca. hver 14. dag.

Bloggen kommer først på i løbet af ugen (jeg skal nok sige til), men de første par indlæg er allerede gjort klar.

Nu hvor jeg skal til at sælge af mine billeder, skal jeg også i gang med at få dem systematiseret, og have oprettet et billedarkiv, hvor man let kan søge og finde de billeder, der kunne være relevante. Det bliver uden tvivl et større arbejde at få sorteret i de mange, mange tusind billeder, jeg har liggende og få dem gemt i en database, og ikke mindst at få hæftet de rigtige søgeord på dem (plantenavne, farver osv.)

Jeg har lokket en af mine venner, der er fotograf til at hjælpe mig med at finde ud af, hvilken database, jeg skal bruge, og så vil han i øvrigt også hjælpe mig med at finde ud af, hvilket kamera jeg skal have, hvis jeg nu skulle have et nyt (og mere professionelt). Jeg håber nemlig på, at der ud af fortjenesten ved hussalget, også kan blive råd til et nyt kamera. Desuden har det pustet til drømmen om måske på et tidspunkt at kunne komme til at leve af at tage billeder. Jeg er klar over, at det ikke kommer til at ske lige med det samme, men nu hvor jeg begynder at sælge nogen af dem, håber jeg på, at det skaber mere efterspørgsel, fordi de kommer ud til et større publikum.

Der er ingen tvivl om, at det bliver et travlt efterår med flytning (og de første projekter i den nye have - bl.a. skal der plantes en del hæk) og sortering af gamle billeder. Der ud over, har jeg også et par andre projekter på tegnebrættet, men det kommer I til at høre meget mere om, hvis det lykkes at få dem realiseret.

Tænk, at for et halvt år siden var min største frygt, at jeg ikke fik råd til at blive boende i mit lille hus, og at jeg ikke hurtigt nok kom tilbage til et karriereræs, der kunne slæbe penge nok hjem, til at klare at sidde alene med udgifterne, for det er godt nok dyrt, at bo i hus i Københavns Kommune.

Og nu glæder jeg mig bare som et lille barn til at flytte til mit nye hus, der ud over at ligge i et af de smukkeste naturområder i Danmark, samtidig har så lave udgifter, at jeg kan tillade mig at prøve at gå nye karriereveje, selvom de ikke (til en start i hvert fald) er lige så velbetalte. Hvor er jeg taknemmelig for, at tingene har udviklet sig, som de har. Et nyt eventyr venter og verden er fuld af muligheder!

Ha' en rigtig dejlig uge!

33 kommentarer:

 1. Du godeste, Signe, det er lidt af en karruseltur du har fået dér. Men FEDT at du kan sælge dine billeder. Det giver da lidt indtægt. Sig nu til hvis du har brug for lidt hjælp til at få haven til at se bare lidt unet ud til overtagelsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har været lidt af en karruseltur, men nu ser det heldigvis ud som om, det snart falder på plads :-)
   Knus Signe

   Slet
 2. Når der lukker sig en dør, åbner der sig et vindue. Er det ikke sådan man siger. Tillykke med at alt nu ser ud til at lykkedes for dig.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lonni
   Ja, der ser ud til at et vindue, eller måske endda et par nye døre er sprunget op :-)
   Knus Signe

   Slet
 3. Kære søde Signe.
  Jeg er slet ikke i tvivl om at du vil blive helt pjattet med at bo helt her ude på bøh-landet. . . Jeg cyklede iøvrigt forbi dit fine nye sted den anden dag :-) hvor er det kært at hestene på nabo grunden næsten kan kigge ind af vinduerne.
  Det er da osse på tide at du får betaling for dit meget tydelige fotograf-talent. Det er vi jo rigtig rigtig mange i blogland der har set lige fra første gang du skrev her.
  Glæder mig så meget på dine vegne.
  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Sødeste Lone
   Jeg er også helt sikker på, at bøh-landet bliver et hit :-)
   Jeg har i øvrigt (med stor glæde) tænkt på, at vi jo "næsten" bliver naboer, når jeg flytter, så jeg håber, du kan lokkes forbi til kaffe engang imellem - er faktisk ikke sikker på, at du kan slippe for det ;-)
   Og sjovt, at du allerede har været forbi og se mit fine nye hus (er lidt imponeret over, at du kunne finde frem til det, når jeg nu ikke har skrevet præcis hvor det lå, men man kender vel sit lokalområde ;-)).
   Knus Signe

   Slet
  2. Det var lidt tilfældigt jeg kom forbi, men kunne jo straks genkende huset og området ud fra dine billeder. . . Ja tak til kaffe og havesnak i dit nye paradis ;-)

   Slet
 4. Tilslutter mig de andres ord om det med at andre døre åbner sig når nogle lukker - OG at dine billeder fortjener et større publikum.
  Du kan altså noget med det lys.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina
   Og dejligt, at du tror på mine billeder :-)
   Knus Signe

   Slet
 5. Jamen, jeg har også altid syntes at dine billeder er SÅ gode, så selvfølgelig kan de sælges. Til lykke med det - og med den ekstra blog :-)

  SvarSlet
 6. Hei! Det er så deilig når tingene faller på plass helt på den riktige måten. Det blir nesten som å starte et nytt liv. Gratulerer med fotografjobben. Anne
  P.s er stadig inne og titter og du tar meget gode bilder.

  SvarSlet
 7. Då får vi hoppas att allt går i lås med dina husaffärer och att du kan flytta in den 1 okt. Så spännande med ett nytt boende och en ny trädgård!
  Så roligt att du har blivit tillfrågad om dina bilder, för du fotografera så fint Signe, en fröjd för ögat. Lycka till med allt det nya! Kram Merja

  SvarSlet
 8. Hej Signe
  Godt med en opdatering, jeg kunne heller ikke forstå, at de højestbydende kunne blive ved med at forhale det. Godt det bliver de næste, der får det, det kan jeg godt forstå, at du er glad for. Det har da været en nervepirrende tid for dig, stakkels dig. Forhåbentlig går det hele snart i orden, dit nye job lyder godt, dine billeder er jo helt fantastiske. Tillykke med det, venter spændt på næste opdatering. Jeg krydser stadig fingre.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 9. Hej Signe
  Det var da også på tide, at den handel går i orden!
  Det er da bare super sejt, at du kan begynde at sælge af dine billeder. Så mangler vi bare lige, at en tv-station følger tilblivelsen af din nye have (og selvfølgelig leverer diverse materialer og handyman efter behov, drømme og gode ideer).
  Håber snart tingene falder på plads, så du kan komme på landet!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 10. Hej Signe. Et stort tillykke med, at alting har flasket sig så godt for dig. Sikke nogle spændende udfordringer du kan se frem til. Det bliver så godt at du får et nyt flot hjem og hvor er det godt gået, at du kan sælge dine billeder! Super. Jeg synes du skal klappe dig selv på skulderen og sige GODT GÅET!

  SvarSlet
 11. Måske var det held i uheld, at processen kom til at tage længere tid, sådan at du kunne nå at få hjertet med. Alle tiders at dine fine billeder kommer ind i et mere professionel regi.

  SvarSlet
 12. Stort tillykke med underskrifterne på både det ene og det andet :-) Det var dog stygt at der skulle gå så lang tid. Og skulle du få tid og lyst til at udbyde fotokurser for haveglade amatører så vil jeg mægtig gerne på elevlisten. Rigtig meget held og lykke med alle de nye dejlige projekter. Mange hilsner fra Trine B

  SvarSlet
 13. Kære Signe... JUUUBBBI.. jeg har glædet mig sådan til en update på din Blog..øv at det har skullet tage så lang tid og det stadig ikke er helt på plads endnu.. krydser fingre :).. og venter spændt på næste update.. Mvh Signe (blomstermarken)

  SvarSlet
 14. Til lykke nu ser det endelig ud til , at tingene lykkes for dig. Du har ret i, at der kan ske meget på et halvt år. Dejligt at det er gået sådan for dig. Jeg synes næsten at jeg kender dig, og har hver dag ventet på nyt fra dig. Held og lykke med dit nye sted. Glæder mig til at høre om det og også om dit nye job. Hilsen Lise

  SvarSlet
 15. Ikke særligt sympatisk at de første købere blev ved med at sænke budene, godt det nu ser ud til det lykkedes at få handlen afsluttet.
  Spændende at du skal til at blogge professionelt og sælge dine fantastiske billeder. Selvfølgelig kan du leve af at være fotograf. Du har jo talentet, så det er 'kun' et spørgsmål om kontakter.
  Held og lykke med det hele :-)

  SvarSlet
 16. Det glæder mig usigeligt at høre, at dine planer ser ud til at gå op i en højere enhed. Jeg synes tit, man hører, at for hver gang der bliver lukket et vindue i livet, så åbnes der en ladeport til nye muligheder. Ret tankevækkende, egentlig!

  SvarSlet
 17. Kære Signe. jeg er glad for at høre det flasker sig for dig med salget ,også selvom jeg ved det gør ondt langt ind i sjælen, det er jo et sted hen ad vejen ikke helt frivilligt det går den vej. Men egentlig synes jeg du har gjort en vigtig opdagelse, det er en eksistentialistisk erkendelse. Vi har altid mulighed for at præge vores liv, der er altid min. 2 muligheder, og du har valgt at gribe ud og træffe nogle hårde, men vigtige valg. Livet skal forsat leves, ikke overleves, det er ikke nogen andres skyld, ej heller samfundet. Stærkt gået, og jeg glæder mig til og håber at du må finde inderlig lykke og den ubeskrivelige fornemmelse af ro i kroppen. Her kan sjælen og sindet mødes. i symbiose.
  Henrik

  SvarSlet
 18. Kære Signe, hvor er det godt at høre at salget nu (næsten) er faldet på plads, det har virkelig været en nervepirrende tid for dig. Jeg synes som alle de andre også at det er helt fantastisk at du skal til at være professionel billed-leverandør - men dine billeder er jo i særklasse, så nu er der endelig nogen der har fået øjnene op for det. Mon ikke du får travlt - det tror jeg :) Det bliver dejligt for dig at komme på landet med lidt flere penge på lommen :)
  Knus, Ulla

  SvarSlet
 19. Kære Signe
  Har ventet spændt på at høre nyt.
  Godt du valgte at sælge til de næste. Man kan ikke acceptere og så bagefter presse prisen ned, de fortjente ikke dit yndige sted.
  Du er en fantastisk fotograf, skønt med de muligheder, der viser sig for dig. held og lykke, også med dit nye sted. Det ser vidunderligt ud i det bakkede landskab.
  hilsen Kirsten Sommer

  Du er en fantastisk fotograf,

  SvarSlet
 20. Kære Signe
  Ihhhhhh hvor er det spændende at følge med hos dig ;-)
  Dejligt at høre at det hele (forhåbentligt meget snart) går op i en højere enhed. Det er vist også ved at være din tur til lidt medvind.
  Glæder mig til at følge med til det nye hus.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 21. Hvor er det fantastisk at høre, at du kommer til at sælge dine billeder! De er også fantastiske :-) og dejligt med nye veje og nye muligheder. Sikke et dejligt indlæg :-)

  SvarSlet
 22. Kære Signe
  Gudskelov at der var så meget rift om dit hus at der var andre købere på listen for det var da anstrengende med de første købere. Også lige lovlig strengt at byde højest og så begynde at presse prisen...
  Tillykke med dit arrangement med Vores villa, det er da fantastisk!!
  Det glæder mig at tingene flasker sig for dig, det fortjener du virkelig.
  Knus

  SvarSlet
 23. Kære Signe.Krydser alt hvad jeg har, for at det skal lykkes denne gang med salget af dit hus.Og det lyder da spændende med Vores Villa..............har lige siddet og læst det nye.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
 24. Vidunderligt at dine fotos nu kommer ud til et endnu større publikum, og hvad kan der så ikke mere ske af gode sager...
  Jeg håber virkelig at salget nu falder 100% på plads, så du kan komme videre til din nye oase ude på landet her i oktober.
  Knus Rose

  SvarSlet
 25. Har undret mig en del over, hvad der mon var galt, siden den handel kunne blive ved at trække i langdrag - i øvrigt en underlig adfærd at byde højest, når man alligevel ikke har råd!! Det lyder meget bedre, med salget til dem der nu har skrevet under nu :-) Håber alt er endeligt på plads om få dage :-)
  Det er da vildt, at du nu skal til at sælge af dine billeder - juhu for det :-)
  Dejligt du lyder så afklaret med det nye liv, der venter dig forude. Det bliver noget andet, men når du har det fint med det, skal der nok komme noget godt ud af det - hvem ved måske endda noget bedre, end det der var før :-)
  Held og lykke med det hele !

  SvarSlet
 26. Hej Søde Signe.
  Pye, jeg turde næsten ikke trække vejret af bar spænding da jeg skulle læse dit indlæg. Hvor er det godt det hele nu ser ud til at vende sig til noget positivt. Jeg er sikker på der er en højere mening med at du lige skulle hives gennem de sidste måneders neglebidning. For det ser da ud til at du nu skal have til at fylde dit liv med alt det du elsker...hvor er det dejligt :-) og IHHHH hvor er jeg GLAD :-) på dine vegne.
  Held og Lykke med alt det nye.
  Knus Fra Linda

  SvarSlet
 27. Så godt å høre at alt ser ud til at ordne seg til sist. Til glede for oss lesere, får vi og beholde deg😄Lykke til med flytting til nytt hjem🌸

  SvarSlet
 28. Nå får jeg virkelig håpe at salget blir gjennomført så du får ro i livet ditt! Det blir deilig for deg å kunne legge noe bak deg og glede deg til mange nye hagegleder! Ha en fin høst!
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...