onsdag den 30. august 2017

Præriebed med ufærdige kanter

Jeg har ikke fået vist billeder af det færdige præriebed endnu. Jeg ville lige have græskanterne helt på plads først, men da mit fokus har været andre steder, har jeg stadig et hængeparti der. Så nu viser jeg det altså frem alligevel.


Der er en del små nye planter, som ikke fylder så meget endnu (bl.a. lavede jeg i foråret stiklinger af både floks og Sankt Hansurt, og jeg har fået en del selvsåede purpursolhatte, som jeg har plantet ud i bedet), så til næste år, vil det være noget mere fyldigt at se på.

Jeg forsøger at holde hønsene ud af bedet, så de ikke får jokket alt for meget rundt i de nye planter, men de har fundet en vej ud af deres indhegning og nyder det frie liv i så fulde drag, at jeg ikke rigtig nænner at lukke dem inde igen.


Og så til projektet med græskanterne - der også har udviklet sig til at omfatte nogle fliser. På forsiden af bedet er græsset stort set klar (mangler kun at få de sidste græstørv på plads helt nede ved drivhuset), men halvdel af græsstykket ud mod engen, der skal danne barriere for indtrængende skvalderkål mangler stadig. Først skal jorden dog graves igennem for skvalderkål- og kvikgræsrødder, inden jeg kan komme til at så græs.


På det sidste stykke op mod drivhuset har jeg besluttet mig for at lægge to rækker fliser, så der bliver plads til at stille en bænk og måske nogle krukker. Fliserne har jeg, men der mangler at blive gravet lidt jord af, rettet ud og lagt ukrudtsdug. Mellem fliserne og bedet kommer der også en stribe græs.

Grunden til at jeg vælger at lægge fliser er, at jeg så ikke behøver at flytte rundt på møbler og krukker, hvergang jeg skal slå græs. Så denne del af haven skulle gerne blive rigtig nem at holde :-)

Sådan her så der i øvrigt ud tidligere på sommeren, og det var endda efter at det meste af jordbunken, der havde ligget her, var fjernet.


Og her fra en lidt anden vinkel

Jeg må sige at jeg foreløbig er rigtig godt tilfreds med forandringen - nu glæder jeg mig bare til at få alle kanterne helt færdig og se bedet vokse til :-)

7 kommentarer:

 1. Det ser godt ud 🙂
  Der er sket noget af en forandring med det bed, siden vi besøgte dig for et par år siden.

  SvarSlet
 2. Det er da super godt Signe og det bliver endnu bedre med en en par rækker fliser. Så plasker det heller ikke op med jord på drivhuset.
  Hold fast du er altså nået langt. Jeg har haft så travlt i egen(e) haver at jeg slet ikke er nået op til dig. Håber virkeligt at der snart bliver tid :o)
  Knus og masser af hilsner fra Linda

  SvarSlet
 3. Hej Signe
  Det ser godt ud, du er nået langt med dine bede. Det er et stort arbejde at befri området for senegræs og skvalderkål, god arbejslyst med det.
  Knus

  SvarSlet
 4. Det ser dejligt ud og bliver et skønt sted at sidde når fliserne og bænken kommer op :-)

  SvarSlet
 5. Jeg ELSKER prærieplanter, så jeg tror det bliver et fantastisk bed, og så med en nærmest rigtig prærie som bagkant. Til næste år ---- wauuuuw, glæder mig allerede til at se billeder

  SvarSlet
 6. The pictures are beautiful!
  I love it.
  Janicce / Brazil

  SvarSlet
 7. Det er et stort arbejde, at fjerne skvalderkål og græs, men det er nødvendigt. God ide med græskant, der bliver slået, det kan skvalderkål ikke lide.
  Det bliver dejligt med en siddeplads for enden af bedet, så man kan sidde og nyde det.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...