søndag den 7. maj 2017

Frugttræerne i baghavenI haven øst for huset ned mod bækken står der et par pæretræer og en blomme som blomstrer så fint lige nu.


Det er et område af haven, som jeg ikke rigtig har fået gjort så meget ved endnu, da der formentlig skal graves noget dræn fra huset ned her.

Sidste år væltede det ene pæretræ, så nu er det blevet tøjret til blommen, så den forhåbentlig kan holde balancen i år. Jorden er ret blød og fugtig her, så den mistede grebet og tiltede bare mere og mere, til den efter nogle dage ramte jorden i meget laaaagsom slowmotion. I baggrunden kan man se det lille skur, jeg også viste på mine oversigtsbilleder for nogle dage siden. Det er ikke just nogen fryd for øjet (og det bliver heller ikke bedre af det rod, der på magisk vis har samlet sig omkring det), så det skal rives ned, når jeg på et tidspunkt får overskud til det.

Langs bækken bag frugttræerne er det primært skvalderkål og brændenælder der hersker, men et par tulipanløg fra en svunden tid, har også fundet sig til rette her.Her kan man se frugttræerne i baggrunden fra en lidt anden vinkel. Bag det lille havebassin står der en ældre laurbærkirsebær, som jeg skal have skiftet ud med noget kønnere på et tidspunkt.

Her kan man se den fra en anden vinkel. Den fylder ret godt op uden rigtig at have noget æstetisk at byde på.

Ved det lille havebassin er de første rhododendron nu ved at springe ud.  

I baggrunden ligger lysningen Ved bassinet er den solgule engblomme også sprunget ud. Jeg har også en sartgul en af slagsen, men den er altid lidt senere på den.Bag engblommen er det her de smukke blade på den mørke sølvlys.


Og så er bregnerne ved at rulle sig ud. Jeg har en del af dem både i haven, lysningen og skoven. Der er på en gang både noget urskovsagtig og utrolig yndefuldt over dem med deres lette løv. Og i dette stadie ligner de nærmest noget fra et fortryllet eventyrland.

Ha' en rigtig dejlig dag!

11 kommentarer:

 1. Dejlige morgenfoto's fra din store "mulighedernes" have :-)
  Jeg tænkte på, om det ikke kunne være muligt at forsøge at opstamme og forme din laurbærkirsebær inden du tager beslutningen om helt at fjerne den?
  Ha' en dejlig søndag - forhåbentlig i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne :-)
   Jeg har overvejet det, men den er blevet savet ned nogle gange kan man se, så stammen er heller ikke særlig køn - desværre.
   Knus

   Slet
 2. Nej, laurbærkirsebærbusken er lidt som den kraftige veninde, der altid står i baggrunden af pigeflokken:-} Så er der mere æstetik over frugttræernes blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg synes heller ikke helt den kan bære denne solooptræden :-)
   I bedet ved bassinet ca. 1-1½ meter fra laurbærkirsebæren har jeg i øvrigt plantet en lille hyld med mørke fligede blade (der minder en smule om sølvlysets). Jeg tænkte at den efterhånden kunne tage over og give lidt mere højde i bedet, og den vil også komme mere til sin ret, når jeg får fjernet laurbærkirsebæren.

   Slet
 3. Åhh så vackra vårbilder! Det är en härlig tid nu, bäst att njuta av varje sekund...
  Kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og ja, maj måned er den mest fortryllende tid på året :-)

   Slet
 4. Hei. Det er nydelig med frukttrær som blomstrer. Mai er den måneden som er finest på året. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 5. Tak Hanne-Lise - jeg er helt enig :-)

  SvarSlet
 6. Smukke maj folder sig også ud hos dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør den - det er en fortryllende tid :-)
   Knus

   Slet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...