torsdag den 28. maj 2015

Flere kyllinger


Nogen vil sikkert tænke, at nu ramler det da for hende københavneren, der er flyttet på landet, og det er måske også rigtig. Uanset hvad, så har jeg i dag udvidet hønseflokken her på "farmen" med 7 nye kyllinger (racen er Orpington og der er 3 blå/grå og 4 gulsortsømmet). De er klækket i går og er jo selvfølgelig helt ubeskriveligt nuttede.
Efter at de to voksne høner, er begyndt at lægge æg, er vi blevet utrolig glade for blødkogte æg om morgenen, og vi vil jo også gerne have æg til omeletter, tærter, kager mm. så de 1½ æg om dagen, vi i gennemsnit får lige nu, kan jo langt fra dække behovet - og så kunne det også være dejligt hvis æggeproduktionen på et tidspunkt blev stor nok til, at der kunne udruges kyllinger, så der blev lidt at slagte af. Så nu har vi altså endnu engang udvidet flokken.

De tre Kobber Maran kyllinger som nu er knapt en måned gamle, er i øvrigt vokset godt til. De er nået det stadie, hvor de ser allermest forpjuskede ud med fjer på vej, og dun der falder af. De ligner nærmest små befjerede øgler, og hvis de ikke var så utroligt søde, ville jeg nok være fristet til at kalde dem grimme.

Min datter har brugt en del tid på at hygge om dem, og som man kan se her, er de rigtig glade for deres adoptivmor. Lige nu er favoritpladsen her på skuldrene, hvor de både kan nyde godt at kropsvarmen (de er jo stadig lidt kuldskære), og samtidig har et godt udsyn.

 
De små fladt hurtigt til ro under varmelampen i deres nye hjem. Der var dog en enkelt der faldt i min datters kavalergang, og den var tilyneladende også fin at få sig en lille lur i ovenpå en begivenhedsrig flyttedag ;-)

8 kommentarer:

 1. Hvor sødt! Jeg drømmer også om at få høns en dag!

  SvarSlet
 2. De er utrolig søte, og det må være godt med ferske egg :-)

  SvarSlet
 3. Små kyllinger er søde. Vi har tidligere fået mange udruget.
  Frisk æg fra egen hønsegård er bare sagen.
  Jeg har desværre ingen høns mere. Ræven tog dem alle.
  Ønsker dig held og lykke med dine.

  SvarSlet
 4. What beautiful little chickens ! They are so sweet :))

  SvarSlet
 5. Ja blødkogte æg af egen produktion kan man hurtigt blive afhængig af Signe. Hvor er kyllingerne bare søde og nuttede... de er slet ikke til at stå for så jeg forstår til fulde din datters fascination af duntotterne. Selv venter vi i spænding på at vores nye kuld klækker i dag........

  Hvor ser der bare skønt, grønt og frodigt ud hos dig og din køkkenhave kan gøre mig grøn af misundelse :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Åhh hvor er de søde.. vi købte 10 små kyllinger i påsken.. Så jeg kan godt følge dig i, at de har en periode hvor de faktisk er ret grimme, men skønne alligevel. Vores er dog så store nu, at de jo faktisk bare er lidt små høns.. 2 af dem er haner, så der går nok ikke så længe før at de skal i gryden. Vi bor i byzone, så vi skal ikke have haner der galer.. Det er for besværligt..

  Det ser skønt ud med din køkkenhave

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...