onsdag den 28. maj 2014

Den skønne Odyssey

Jeg har i flere år ønsket mig denne skønne, skønne rose (Odyssey). Jeg har set den flere steder på nettet, bl.a. hos andre bloggere, men jeg har aldrig oplevet den i virkeligheden. Jeg var dog ikke et øjeblik i tvivl om, at der her var tale om en ganske særlig rose, jeg bare måtte ha' i min have, så sidste efterår købte jeg et barrodet eksemplar over nettet.

Den blev straks hentet på posthuset og plantet i lidt god rosenjord foran min datters sydvendte vindue, og her i foråret har jeg puslet om den med både vand og rosengødning. Det ser heldigvis også ud til, at den har fundet sig godt til rette, og de sidste par uger har jeg spændt holdt øje med de knopper, der var på vej.

Nu er de første blomster så sprunget ud - og den er også i virkeligheden lige så helt og aldeles bedårende, som jeg have forestillet mig :-) Den skal der nok komme mange flere billeder af her på bloggen i fremtiden :-)

Og så et par andre billeder fra haven:

Storkenæb (Maurice Moka)
Kongelys


Akelejer


Og selvfølgelig liiige et par billeder til af den skønne lysegule iris :-)

Ha' en rigtig dejlig dag!

8 kommentarer:

 1. Ja Odyssey er skøn skøn, godt du har fået fat i den, for den giver nogen fantastiske billeder.
  Knus

  SvarSlet
 2. Oh, vilka underbara bilder, både i dagens artikel och i föregående. En njutning för ögat! Här i Wales har vi riktigt tråkigt väder idag, kallt, ca 14 grader och duggregn, fy! Vill ha fint väder och vandra runt i min trädgård och njuta!

  SvarSlet
 3. Fine, fine billeder af Odyssey og de lysegule iris. Din have ser ud til at være helt på toppen lige nu, jeg synes min er inde i en kritisk fase både hvad angår farver og blomstring.
  Odyssey har jeg kun drømt om og aldrig set i virkeligheden, så den bliver spændende at følge hos dig.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Dejlige billeder - jeg glæder mig også, for jeg har købt to stk. Odyseey i foråret, men de er endnu kun ved at danne knopper.

  Knus Ulla

  SvarSlet
 5. Ja, den rose er bare så smuk, min er også lige begyndt at blomstre, og vi har hygget os med et indlæg om Odyssey samtidig! :-)
  Skønne billeder du viser, både af rosen og de andre vidunderlige blomster!

  SvarSlet
 6. Hej Signe
  Nå så du lod dig også friste i efteråret, min er dog ikke sprunget ud endnu,, men står med en del knopper. Nu glæder jeg mig ekstra meget, efter at have set dine skønne billeder ;)

  SvarSlet
 7. Jeg har netop fået et eksemplar af Odyssey af en have-veninde

  SvarSlet
 8. Waw for en lækker rose :-)
  Jeg elsker roser, men sandjorden herinde midt i det jyske bliver desværre aldrig optimal, når det gælder roser, men måske jeg alligevel skal forsøge igen..............., har dog ikke de bedste erfaringer, prøvede at lave et rosenbed i vores gamle have, hvor jorden blev forbedret efter alle kunstens regler, men efter et par år begyndte rosernes prydværdi alligevel at falde voldsomt.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...