Det spiselige fyldte ikke meget i min gamle have, men her i min store nye have er der bl.a. forskellige frugttræer, og drivhuset bugner lige nu af bl.a. tomater og vindruer (og i øvrigt også figener, men de er ikke helt modne endnu, og når måske heller ikke at blive det). Tomaterne kan jeg næsten holde trit med og nå at spise, efterhånden som de bliver røde, men i forhold til resten, så er det noget mere, end jeg kan gabe over.
Lige nu kunne jeg godt savne, at jeg var vokset op på landet med en mormor, der havde lært mig alle de gamle husmordyder udi syltning, henkogning og lignende. Der sker selvfølgelig ikke nogen katastrofe ved at lade frugterne falde til jorden og lade høns, insekter, snegle og mikroorganismer stå for oprydningen, men det ville da være lidt tjekket, hvis man som den mest naturlige ting i verden bare lige fik omsat det til et par hundrede dekorative glas i forrådskammeret, der kunne forsøde tilværelsen resten af året.
Men jeg har desværre ingen barnelærdom indenfor dette område, og jeg kan blive helt grebet af præstationsangst, når jeg surfer rundt på nettet for at få ideer til, hvad jeg skal stille op med denne akutte overflod. Det enkle liv er pludselig ikke helt så enkelt endda :-)
Jeg har dog besluttet mig for at forsøge at udvise en stor grad af selv-overbærenhed - det er helt ok at være nybegynder, det er også helt ok at nøjes med at tage små overskuelige skridt til at starte med, og det er absolut helt ok, at man ikke er tjekket.
I skrivende stund, ved jeg ikke helt, hvad det ender med. Måske bliver det bare til et par æblekager i år (nu får vi se) men jeg tror dog hverken at sneglene eller hvepsene har grund til alvorlig bekymring foreløbig.
Ud over alt det spiselige, så er der også stadig lidt blomster rundt omkring i haven - bl.a. disse søde asters.
Og heldigvis kræver de ikke andet af mig lige nu, end at jeg nyder dem - og det føler jeg mig til gengæld ret kompetent til :-)