mandag den 6. juni 2016

Ny video

Mens jeg hyggede mig i Kolding igår, så har min dygtige datter fået produceret endnu en lille video fra haven, primært optaget i baghaven omkring Akacie-øen i slutningen af maj/starten af juni.

Nyt fra baghaven

Det er ikke lang tid siden, jeg sidst viste billeder fra baghaven, men alt går så hurtigt i haven lige nu, nye blomster springer næsten ud dagligt, så jeg tænkte, at jeg godt kunne vise lidt flere billeder derfra igen.

Samtidig er det også den del af haven, jeg er kommet længst med, og som mest ligner have, så det gør den lidt sjovere at søge ned til, både når der skal drikkes kaffe og når kameraet skal luftes. Jeg synes i øvrigt, det er fascinerende, hvordan den har kunnet udvikle sig på bare et år.


Ud over de tre store akacie-træer på Akacie-øen, så står der også en guldregn. Den er lidt presset, så blomstringen er ikke overvældende, men lidt har også ret, og den blomstrer nu.

Under den står der bl.a. en masse pileurt - det også blomstrer lige nu med deres lyserøde piberenser-blomster. De skal holdes lidt i ørene for ikke at komme til at fylde for meget, men den lukker fint og hurtigt af for ukrudt, og er noget lettere at fjerne igen end skvalderkålen, der optog pladsen tidligere, så den er værdsat.


Ved siden af er de sibiriske iris nu også begyndt at blomstre, og for første gang blomstrer denne, som jeg købte for 3-4 år siden, Jeg er helt vild med den, så den har været ventetiden værd, og navnet er "Dance Ballerina Dance", hvis nu andre skulle blive fristet til at anskaffe sig denne yndling.

Der er også en del blå iris, som stod i et andet bed, da jeg flyttede ind.

Ved det lille havebassin er den solgule engblomme nu blevet afløst af denne sart lysegule "New Moon", der om muligt er endnu kønnere.








De hvide rhododendron er efterhånden afblomstrer allesammen, men nu er de lilla og lyserøde igang





Bl.a. denne "Goldflimmer" der har gule aftegninger på bladene, og derfor lyser fint op blandt de andre planter med mørkere blade.

Det var så endnu en lille morgen-haverunde i min baghave, men inden jeg slutter helt af, vil jeg da lige sig tak til alle de bloggere der lagde vejen forbi Geografisk Have i Kolding i går. Tak for en fantastisk hyggelig dag :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...