mandag den 22. februar 2016

Starten på mit hvide forårstæppe



Omkring jul var jeg ude for at dele en stor klump vintergækker, og fik fordelt dem ud i de nye bede. Der var løg i flere etager, så det blev til en hel del, da først jeg fik skilt dem ad.




Nu blomstrer de allesammen, og de ser ud til at have klaret flytningen fint. De står godt nok og råber lidt til hinanden, men jeg satser på, at de kommer til at trives her, så de med årene vokser sammen til store hvide forårstæpper :-)





Ha' en rigtig dejlig dag!

tirsdag den 16. februar 2016

En lille erantis

Jeg faldt lige over denne lille erantis, der stod og førte sig frem som en lille ballerina mellem vintergækkerne, og synes den fortjente et billede :-)

En smuk morgen



Jeg er stået op til den smukkeste morgen med frost og solskin. Jeg har en del arbejde, jeg skal nå i dag, så desværre når jeg nok ikke at komme så meget i haven, men en morgenrunde med kameraet, måtte jeg selvfølgelig lige have :-)

De små vintergækker, har bøjet hovederne i løbet af natten, men de løfter dem sikkert igen, så snart solen får jaget frosten væk.

Det små erantis virker til gengæld ikke som om, de er helt så påvirkede af nattens kulde. De står standhaftigt med deres solgule hoveder pyntet af hvide frost-splinter som en lille flok ukuelige forårskrigere :-)

Ha' en rigtig dejlig dag!

---
Tilføjet senere:


Her et par solskinstimer senere er vintergækkerne stået op igen :-)

mandag den 8. februar 2016

Billeder fra Gartneriet Spiren


Jeg lovede jo, at jeg ville vise lidt flere billede fra min tur til Spiren i går
























Der er også andet end påskeklokker og juleroser, bl.a. var der en masse forskellige cyclamen og løg-planter.


Og selvfølgelig også forskellige vintergækker. Hvis man i øvrigt interesserer sig for vintergækker, så er der Galanthus-weekend på Gartneriet Spiren d. 20.-21. februar 2016 kl. 10 – 16. Det er ret nørdet, og ret hyggeligt, og kan varmt anbefales, hvis man har små-galanthofile tilbøjeligheder :-)

Min første gule påskeklokke



Jeg har en del forskellige påskeklokker, men dette er min første gule. Jeg har i dag hjembragt den fra en tur til en af mine yndlings gartnerier, Spiren, der nok er allermest kendt for netop deres fantastiske udvalg af påskeklokker. Der kommer mange flere billeder fra Spiren en af de nærmeste dage, men jeg måtte altså lige vise denne gyldne skønhed frem med det samme :-)

torsdag den 4. februar 2016

Forårsaktivitet


Vejret i dag har været helt fantastisk, så jeg fandt havehandskerne frem fra gemmerne og smuttede ud i solskinnet. Jeg tænkte, at det var en oplagt mulighed for at se, om jeg måske allerede nu kunne tage nogle af brændenælderne og mælkebøtterne i opløbet - og det kunne jeg.


Det er tydeligt, at haven allerede er ved at vågne op af vinterdvalen, og som man kan se, så blomstrer den første påskeklokke også nu - endda en af mine yndlinge med fyldte blomster. Den er ikke så stor endnu, men jeg håber, den hurtigt vokser til, nu hvor den har fundet sin blivende plads og ikke skal flyttes rundt på mere.

Her er det en storkenæb og en akeleje, der er på godt på vej. Også iris, dagliljer og flere af græsserne tittede frem, så jeg besluttede mig for at gå igang med at få klippet alt det visne af dem nu, før de nye skud kom for langt frem.

Haven er stor, så det er ikke lige noget, der er klaret i et snuptag, men nu er den ene halvdel af akacie-øen gjort forårsklar. Hvis det gode vejr fortsætter følger flere bede nok hurtigt efter, for hvor er det bare skønt igen at komme ud og få sol på næsen og jord mellem fingrene :-)



onsdag den 3. februar 2016

En lille vintergæk i solen

Denne lille vintergæk stod så fint og solede sig i et af bedene, så jeg blev nødt til lige at finde kameraet frem. Hvor er det altså livsbekræftende med alle de små fine forårstegn, der begynder at dukke op nu :-)


Ha' en rigtig dejlig dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...