tirsdag den 25. august 2015

Magnoliebed part II

Som jeg fortalte i sidste indlæg, så er jeg gået igang med et nyt bed. Regnen har godt nok tvunget mig til en ufrivillig pause, men nu er der da blevet fjernet græstørv i den side af bedet, der ligger i forlængelse af det gamle rhododendron-bed, og nogle af de nye rhododendron og hosta er blevet plantet. Der er mange andre planter der står klar til også at komme i jorden, så det bliver ikke noget problem at få fyldt de bare områder.


Sådan her så det ud, inden jeg gik igang - med magnolier og rhododendron stillet frem i potterne.

Næste skridt bliver at få fjernet græsset på den anden side af den sti, der kommer til at gå gennem bedet (i venstre side af billedet). Jeg håber, at jeg måske allerede kan komme igang i dag, hvis vejret ellers tillader det.

søndag den 23. august 2015

Magnolie-bed på vej

Jeg har brugt en del tid på at prøve at få ryddet lidt op i haven efter træfældningen, men det tager sin tid, og det er svært at se, at jeg kommer nogen vegne. Efterhånden orkede jeg næsten ikke at gå ud i haven, så jeg besluttede mig i stedet for at lade rod være rod lidt endnu og kastede mig over et nyt projekt: Et nyt bed i forlængelse af rhododendron-bedet.

Ud over nogle rhododendron, der trænger gevaldigt til at komme i jorden, så kommer bedet også til at rumme hele tre magnolier - de to lyserøde stjerne-magnolier (Leonard Messel), som jeg havde med fra min gamle have, og en lille aflægger som Vivi (med bloggen Mit grønne univers) forærede mig, da hun var forbi tidligere på sommeren. Desuden har jeg stadig en del af de planter, jeg fik af Lisbeth (fra Høneballehaven), stående i midlertidige potter, og dem regner jeg også med, at jeg kan finde plads til i det nye bed.

Tanken er, at bedet sammen med bassinet og akacie-øen skal skabe rammen om en lille lysning/terrasse/plads, med et par siddepladser ved bassinet og hænge-stolen i den anden side under akacierne.

Der kommer til at gå en bred sti gennem bedet - den kommer til at gå mellem de to magnolier som man kan se i potterne på billederne.

Jeg er gået igang med at fjerne græstørv, og skal nok vise flere billeder, når jeg kommer lidt længere i processen.

Jeg bor ikke meget mere end 10 minutters gang fra stranden, og de sidste par aftner har min datter, hundene og jeg gået en tur ned til vandet. Hvor er her altså bare dejligt! :-)

tirsdag den 11. august 2015

Lille sommerfugl

Jeg holder meget af sommerfugle - sådan en barnlig glæde, der får mig til at trække på smilebåndet og stoppe op et øjeblik for at følge de kulørte vingers flaksende færd fra blomst til blomst. Jeg har mange sommerfugle i min nye have og mange forskellige slags (sikkert fordi jeg bor midt i et fredet naturområde).



Alle er de smukke, men siden min barndom har yndlingen over dem alle været de farvestrålende dagpåfugleøje, der lige nu flokkes om min gulbrogede liguster.

Flere af mine solhatte er i øvrigt sprunget ud. Denne her har jeg ikke navnet på, men den er ret fin med den dobbelte rand af lyserøde kronblade.

Ha' en rigtig dejlig aften :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...