torsdag den 30. april 2015

KULØRTE TULIPANER

I min gamle have var bedene i forhaven et kulørt festfyrværkeri hvert forår, når tulipanerne sprang ud i gule, orange, pink og lilla farver. Jeg har ikke fået mig et nyt kulørt tulipanbed i min nye have, og måske får jeg det aldrig, for kombinationen af rådyr og tulipaner falder stort set aldrig ud til tulipanernes fordel.

Men helt undvære tulipaner kan jeg jo ikke, så indtil videre har jeg bl.a. lagt løg i nogle baljer, der har stået i sikkerhed på verandaen, og i en af dem har jeg sat et par af yndlingene fra mit gamle kulørte bed, nemlig den orange tulipan Princess Irene, der har en bordeaux/lilla flamme-aftegning, og den varmt lysegule (næsten på vej over i det ferskenfarvede) Daydream der får en helt tynd orangerød kant.

I min gamle have var de flinke til at komme igen, så jeg håber, jeg kan få glæde af dem i mange år. Og hvis jeg får indhegnet et rådyrsikret område, så rykker de formentlig ind her og får selskab af nogle af de andre kulørte tulipaner, jeg havde tidligere, så jeg igen kan få mit gamle forårsfestfyrkeri tilbage.


Lige nu glæder jeg mig dog helt vildt over denne lille balje her :-)

tirsdag den 28. april 2015

KAFFE MED LONE (KREA-KRAMPEN)

Da jeg i sin tid startede med at blogge, var vi relativt få havebloggere, og vi kom hurtigt til at kende hinanden, og en af dem jeg kom til at kende, var Lone (også kendt i haveblog-kredse som Krea-krampen). Ud over at være et fantastisk dejligt menneske, så er det faktisk også så heldigt, at hun bor ganske tæt på mit nye hjem.

Efter jeg er flyttet har jeg ofte tænkt, at nu må jeg også snart forbi til en kop kaffe, men med en masse ting, der fylder i hverdagen, så var det indtil nu kun blevet ved tanken. Heldigvis havde Lone gået med de samme tanker, og for et par dage siden skrev hun, om ikke hun skulle komme forbi.

I går var hun så forbi til kaffe i min have og i dag startede jeg dagen med morgenkaffe og lunt wienerbrød i hendes fine nye drivhus, hvor man kan sidde og nyde den skønne udsigt over markerne. Og hvor har det bare være hyggeligt.

Jeg havde selvfølgelig kameraet med i morges, og her er lidt billeder fra Lones skønne have. Og hvis nogen af jer går og spekulerer på, hvordan det går med hende, så skulle jeg hilse og sige, at hun trives og har det godt - og det har hendes skønne kreative have i øvrigt også.

Jeg vil lade billederne her tale for sig selv. Og så vil jeg i øvrigt ikke udelukke, at der kommer mange flere billeder fra Lones have på et senere tidspunkt - den sidste kop kaffe er vist langt fra drukket :-)
























søndag den 26. april 2015

LYS OG LUFT

I sidste weekend havde jeg besøg af et par gode venner, der ikke var blege for at trække i arbejdstøjet. En af de mange ting de nåede at udrette, var at få fældet et stort nåletræ i baghaven, der ud over at give en hel del skygge, også kom til at virke som en barriere mellem denne del af haven og skoven - eller måske mere præcist gjorde, at skoven allerede startede her ved træet. 


På billederne her kan man måske fornemme forskellen - det først her er ca. en måned gammelt (man kan se nåletræet lidt til højre for midten).

Og det næste her er fra i dag. De er taget fra den anden side af bækken og med skoven liggende til højre. (Nåletræet yderst til venstre, vil jeg også have fældet, men der skal jeg nok have fagmænd på, så det vælter den rigtige vej og ikke ryger ned i drivhuset eller stalden.)

Her kan man se det fra den anden side ned mod bækken. Billedet her er fra sidste sommer - den første gang jeg var her for at se huset faktisk :-)


Og sådan her ser det ud i dag.

Her kan men se stubben næsten midt i billedet, og som man kan se, har det udvidet baghaven betragteligt - den virker nærmest dobbelt så stor - og det har givet en masse lys og luft.


Der blev også fældet andre træer, men det store nåletræ var det, der gjorde den største forskel. Her er et kig ind i skoven, hvor der står et par stubbe ude til højre. Der er i øvrigt mange flere træer, som jeg har planer om at få fældet, så den første del af skoven (hvor der her er græs) får mere park-præg, men nu må vi se, om ikke vennerne kommer forbi igen en anden gang.

Og så får jeg jo også en masse dejligt brænde ud af det :-)

fredag den 24. april 2015

LÅNTE BLOMSTER

Som overskriften antyder, så er billederne her ikke fra min egen have - men jeg kunne ikke stå for dette blomstrende træ, så jeg måtte selvfølgelig lige have kameraet frem.





Ha' en rigtig dejlig weekend! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...