mandag den 28. juli 2014

Et par af de nye havedrømme

Ja, jeg ved jo godt, at der stadig ikke er noget, der er 120% sikkert, men jeg kan simpelthen ikke holde det inden i mig længere: Jeg bliver nødt til at dele nogle af de drømme, der tumler rundt i hovedet på mig :-)

Her kan man se forhaven der ligger vest for huset (billedet er fra ejendomsmægleren). P.g.a. kameravinklen ser den lidt større ud, end den er, men det er her, jeg har tænkt mig at mit første haveprojekt skal være: en hækomkranset (og i første omgang også trådhegn af hensyn til rådyr) køkken- og "børnehave"-have. Her skal bl.a. de planter jeg tager med mig sættes, til jeg får gjort deres blivende plads klar, samt alle de småplanter, som jeg regner med, at jeg skal igang med at så til foråret.

Allerede i efteråret har jeg derfor planer om, at nå at sætte hegn og bøgehækplanter, samt en lille allé i indkørslen (formentlig af den japanske kirsebær Prunus Accolade), samt få gravet mindst et af bedene.

På tegningen her har jeg også "pyntet" lidt på huset, med nye vinduer og et lille tagudhæng over hoveddøren, men det bliver nok ikke de første par år, det bliver lavet. Jeg havde bare lige brug for at se, hvor fint det kunne blive :-)

Jeg er ikke nået så langt med planlægnningen af resten af haven, men måske kunne det være hyggeligt, med endnu et "stramt" rum ved siden af køkken/børnehaven, der også fik en bøgehæk og måske en lille dam med trædesten og åkander :-)

Bagved tænker jeg at haven gradvist skal blive vildere i sit udtryk ned mod bækken  - og selvfølgelig også ind i skoven, der ligger til venstre for huset her på billedet.

Hvis jeg engang bliver velhavende ville det også være oplagt, med et lille orangeri her - men nu drømmer jeg vist for alvor ;-)

Magnolien i midten af køkken/børnehaven som man kan se her, har jeg dog tænkt mig at plante i efteråret - men der kommer selvfølgelig til at gå en del år, før den for alvor får vokset sig stor.

Åhh, nu kan jeg altså snart ikke vente længere! Det bobler i maven og kribler i fingrene for at komme igang.

I dag har jeg igen Åbent Hus her i Signes Vals, så jeg skal igen til at igang med at svinge støvsuger, gulvklud og græsslåmaskine, men det bliver formentlig også den sidste fremvisning, inden budrunden slutter på torsdag. Det bliver godt nok spændende at se, hvad det hele ender med.

Ha' en rigtig dejlig dag!

(Og fortsæt gerne med at krydse finger for mig ;-)

lørdag den 26. juli 2014

Smugkig på mit nye hus

Jeg tør næsten ikke begynde at fortælle om mit nye hus, før alt er gået i orden, og det er 120% sikkert, at det bliver mit. På den anden side kan jeg næsen ikke vente med at fortælle om det, og det eneste der nu mangler at gå i orden er, at mit eget hus skal sælges, og det ser heldigvis ikke ud til at blive svært med den store interesse der er (der er allerede nogen, der har meldt tilbage, at de gerne vil købe, men budrunden slutter først den 31. juli, så først da ved jeg, hvor mange der er om buddet, og hvad de har budt, og først da kan jeg skrive under på en købsaftale). Men nu kan jeg altså ikke vente længere, så her kommer alligevel et lille smugkig på det, der formentlig bliver mit nye hjem om et par måneder.


Som man kan se på billedene her, ligger det i et meget kuperet landskab omgivet af skov og enge (man kan lige se toppen af det røde tegltag stikke op mellem bakkerne).

Grunden er på knapt 1.500 m2, og så er der en skov til på ca. 7.000 m2. Der løber i øvrigt en lille bæk i skellet i baghaven og langs skoven, og så er der ikke meget mere end en kilometer til havet. Man kan ikke se vandet fra huset, men når man går gennem skoven og ud på vejen, så åbenbarer den smukkeste havudsigt sig :-)

Turen ned til vandet går i øvrigt gennem en stor naturgrund - jeg er sikker på, at Voodoo kommer til at elske at gå ture her :-)

Det er i øvrigt lige her, at bækken løber ud i havet.


Fra den nærliggende bakketop (300-400 meter fra huset) ser udsigten således ud

Og sådan her, når man vender sig om og kigger ind i landet. 

Tilbage ved huset er her et kig fra gårdspladsen ind i skoven (med masser af brombær og brændenælder, så der venter en del arbejde).

Her er det bækken - tror måske, det er iris, der står nede i den med de lange smalle blade. Den er ca. en meter bred og har, så vidt jeg har kunnet finde frem til, sit udspring på en bakkeskråning ca. en kilometer længere inde i landet. Den løber kun gennem uopdyrkede enge, så jeg vil tro, at vandkvaliteten er helt i top. Da jeg var forbi, var der i øvrigt hundredevis af små babyfrøer, der sprang rundt i græsset ved bækken, så man skulle være meget varsom med, hvor man trådte.

Lige nu er bækken næsten helt overgroet af bl.a. brændenælder, men selv her i sommertørken kan man høre, at det risler, og se vandet glimte nede mellem alt det grønne. Tænk hvor fint, det kan blive, når den bliver befriet, så man rigtig kan se den.

Der følger også et dejligt stort drivhus med, hvor man kan pusle rundt på kølige dage med udsigt over engen, og hønsehus er der sørme også :-)

Vemodet over at skulle forlade det lille sorte træhus er efterhånden ved at være afløst at forventningsglæde og ny havedrømme. Jeg tror, det kan blive starten på et fantastisk eventyr :-)


Ha' en rigtig dejlig weekend!

(Og kryds lige fingre for, at det hele snart falder på plads ;-))

fredag den 25. juli 2014

Hvide margueritter

Der er sjældent, man hører margueritter omtalt som charmerende, men jeg kunne nu alligevel ikke rigtig stå for dem, som de stod der og struttede i aftensolen :-)



 Ha' en rigtig dejlig weekend!

torsdag den 24. juli 2014

En fredelig fridag

Jeg har haft fri i dag. Helt fri. Heller ingen møder er telefonsamtaler med bank eller mæglere, og ingen hektiske hovedrengøringer p.g.a. fremvisninger af huset. Alle papirer er nu ved at være i orden. Der bliver et sidste "Åbent Hus"-arrangement på mandag, og så sker der ikke så meget mere før den 31. juli, hvor der er frist for at byde på mit lille hus.

Jeg har godt nok også trængt til sådan en fridag, hvor jeg ikke behøvede at gøre andet end lige præcis det jeg havde lyst til - og i dag er tiden gået med at vande lidt blomster, nusse med hundene og ikke mindst dagdrømme om, hvordan jeg skal indrette min nye have  :-)


Jeg er selvfølgelig ret spændt på at se, hvor mange købere, der byder på huset, og hvor meget de byder - det vil også have stor betydning for, hvor meget jeg kan få ordnet i det nye hus, og ikke mindst hvor stort et have-budget, der bliver. Men jeg er fortsat ret optimistisk. I løbet af de par uger huset har været til salg, har omkring 50 forskellige interesserede købere været forbi til fremvisninger og "Åbent Hus"-arrangementer (og endnu flere har lusket forbi og kigget over hækken), og jeg tænker, at der da må være nogen imellem, der er faldet for huset (som jeg selv gjorde i sin tid), og som byder på det. Nå, om en uge er jeg meget, meget klogere :-)

Ha' en rigtig dejlig aften!

mandag den 21. juli 2014

Purpursolhat "Secret Romance"

Det er vist en af dem, jeg bliver nødt til at tage med mig, når jeg flytter :-)


 Ha' en rigtig dejlig dag!

Vandhund mm.

Min glade lille hund Voodoo, bliver endnu gladere når vandslangen af og til bliver fundet frem, og det gjorde den i går aftes, hvor min datter forsøgte at vande nogle af de nyplantede blomster, men endte med at vande hund, for hvem kan stå for sådan en begejstring :-)

Jeg optog denne lille videostump, så nu håber jeg teknikken virker. Billedkvaliteten er ikke fremragende, da det var begyndt at blive tusmørke, men jeg synes den var lidt hyggelig alligevel :-)




Bier i brudeslør


Som "ryglæn" her er det lægestokroser og mamelukærmebusk (begge er en gave fra Hanne i Haven).




Stokroser i mange farver blomstrer nu - alle nogle jeg såede det første forår i huset. 


Sæbeurten har gjort sit indtog gennem hækken. Den er køn, men skal holdes i kort snor, hvis ikke den skal indtage det hele.

De første solhatte blomstrer også nu :-) 


 Hortensia i krukker på gårdspladsen.


Og de skønne, skønne hørtanemoner :-)

Ha' en rigtig dejlig dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...